Gå til sidens hovedinnhold

Skiftende helgevær i vente

Artikkelen er over 4 år gammel

Den første helgen i september byr på skiftende vær og temperaturer på det jevne. Best blir det østafjells, men alle kan få se sola.

Velg Rondane!

– Det blir litt skiftende vær, de fleste steder får både regn og sol, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt til NTB.

Om du har tenkt deg til fjells, kan det være lurt å velge Rondane. Jotunheimen vil får en del nedbør, særlig på vestsiden av fjellene. Snø blir det imidlertid ikke, annet enn kanskje på de høyeste toppene.

– Jeg tror ikke det skal gå greit, bortsett fra kanskje over 2.000 meter, seier Biseth Granan.

Opphold i Bergen

Fredag blir det bra vær på Østlandet, med unntak av Vest-Agder der det kan komme litt regn. På Vestlandet og i Trøndelag fortsetter nedbøren både fredag og lørdag, men med en viss bedring utover lørdagen.

– Søndag blir det et skifte, da kommet det et høytrykk som dominerer og gir mye bra vær i hele Sør-Norge, forteller Biseth Granan.

Til og med Bergen, som hittil i år har fått like mye regn alene som Oslo, Trondheim og Tromsø til sammen, får et lite pusterom søndag.

Nedbøren henger igjen litt i Møre og Romsdal og Trøndelag, men også her blir det opphold utpå kvelden.

– Det blir ingen store temperaturendringer, men den vil kanskje stige litt på Vestlandet søndag, spesielt i indre strøk, sier Biseth Granan.

Det er ikke ventet kraftig vind, verken i sør eller nord, i helga.

Vått i nord

I Nord-Norge blir det pålandsvind og regnbyger gjennom hele helga. Fredag vil nedbøren gradvis dra seg nordover, og det kan bli litt bedre i Nordland fredag kveld og i Troms og Finnmark lørdag. Men så kommer en ny runde nedbør nordover fra Vestlandet, og søndagen blir ikke så bra.

– Det blir nedbør og pålandsvind hele veien, sier Biseth Granan. Det er ikke ventet store endringer i temperaturen i Nord-Norge heller.

Kommentarer til denne saken