Gå til sidens hovedinnhold

Gjøvik får Norges beste vær i helga

Artikkelen er over 3 år gammel

Det kan bli 12 varmegrader på Gjøvik lørdag og faktisk ikke noe regn.

Hei folkens. Regnet gir seg. Det blir litt nedbør fredag ettermiddag, men det ligger an til en strålende lørdag.

– De eneste i Norge som kanskje får bedre vær er i Øst-Finnmark, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt.

Så om du ikke er av dem som har reiseplaner til vårt nordligste fylke inn i helga, kan du holde deg hjemme. Du skal altså etter planen kunne nyte alle godene til akevittfestivalen på Gjøvik med kun en lett sommerjakke over skulderen.

– Ja, eller det er jo bedre nedover i Europa da, sier Bentsen, også.

Men det var nesten så vi ikke hørte det.

Våte vestlendinger

Hun kan opplyse om at det blir vått på Vestlandet, restene av en tropisk storm skyller nedover langs kysten, men det vil vi altså ikke merke noe til herover.

Fredag skal også bli en ganske bra dag, på dagtid i det minste. Utover ettermiddagen vil det trolig komme litt regn, men temperaturene vil holde seg milde.

Natt til fredag kan det komme ned mot en par plussgrader på Gjøvik, men så vil det bli varmere.

 

Siste sjans?

Søndag skal også begynne bra, men etter hvert skal det kunne gli over til noen regnbyger.

– Temperaturene er litt usikre og veldig avhengig av hvor mye skyer det blir, men det ser ut til at hele helgen blir ganske mild, sier Bentsen.

Ja, og for dem som lurer på mer nærliggende vær; det regnet som skaper rotblaute på dagen torsdag vil gi seg utover ettermiddagen.

Så om været er din personlige aversjon mot å komme deg ut av huset for tiden, er det ingen grunn til å la denne helgen passere på sofaen hjemme.

Kommentarer til denne saken