(Hamar Dagblad) – En stor dag for banken. LO har 930.000 medlemmer, hvorav 220.000 befinner seg i vårt primærområde. Med denne avtalen har vi et betydelig potensial for nye kunder, sier Richard Heiberg, konsernsjef i SpareBank 1 Østlandet.

Vant anbud

SpareBank 1 Østlandet har vunnet anbudet om boliglån til Norges største arbeidstakerorganisasjon, LO.

– LO, Norges største lønnstakerorganisasjon, har et program kalt LO-favør som blant annet har gitt medlemmene gode tilbud innen forsikring. De savnet et konkurransedyktig bankprodukt. Og sammen med vår partner Sparebank 1 SMN nådde vi til topps, forteller Heiberg.

I forrige uke ble avtalen undertegnet med LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i Oslo.

Og fredag møtte LOs distriktssekretær i Oppland, Iver Erling Støen, opp på Heibergs kontor for felles frokost og en prat om avtalen.

– For oss er det viktig å tilby gode ordninger til våre medlemmer, ut over at de skal ha trygghet i arbeidslivet. Vi har en veldig god innboforsikringsavtale, og nå kan vi endelig tilby medlemmene våre et bra boligtilbud. Enten man er over eller under 34 år, sier Støen, og fortsetter:

– Avtalen gjennom LO Favør også et sosialt aspekt, i og med at den også skal ivareta førstehjemskjøperne. For mange ungdom er det vanskelig å komme inn på boligmarkedet. Dette er et viktig bidrag til at man får seg sitt første hjem, et tiltak som i våre øyene er med på å redusere de sosiale forskjellene.

Klare for nye kunder

Heiberg sier at Sparebank 1 Østlandet er godt skodd til å ta imot LO-medlemmene:

– Vi har allerede 55.000 LO-medlemmer som kunder i dag. Det er blant de mest lojale kundene vi har. Vi sitter klare med 175 finansrådgivere i et kontornett fra Tynset i nord til Ski i Akershus i sør. Med 37 kontorer og et stort kundesenter har vi god kapasitet til å ivareta denne avtalen.

– Og en gang i året utbetaler vi kundeutbytte til kundene våre.