Mye tyder på at dette blir to av våre nye stortingsrepresentanter

TOSPANN: Ivar Odnes og Marit Strand kan bli våre to nye stortingsrepresentanter. (Arkivbilde)

TOSPANN: Ivar Odnes og Marit Strand kan bli våre to nye stortingsrepresentanter. (Arkivbilde) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Senterpartiet ligger an til å gjøre tidenes valgresultat.

DEL

Før sommerferien viste en meningsmåling utført av InFact for OA og NRK Oppland at Sp lå an til en oppslutning på 24 prosent. Nå bekrefter en ny måling at Sp ligger an til å gjøre et brakvalg.

Ifølge målingen som er gjennomført 16. august har hele 26,4 prosent av de 1022 spurte opplendingene svart at de vil stemme Sp. Hvis det blir valgresultatet er det en oppgang på 14,1 prosentpoeng sammenliknet med valget for fire år siden.

– Oi! Det er helt rått. Jeg blir nesten målløs, sier førstekandidat Ivar Odnes.

Frp kan miste plassen

Ap, Frp og Høyre går alle ned med 5–6 prosentpoeng hver sammenliknet med valgresultatet for fire år siden. Også KrF og Venstre har liten nedgang, mens SV og Rødt har en liten økning. Mandatfordelingen i Oppland endrer seg ikke for Ap og Høyre, men Morten Ørsal Johansens (Frp) periode som stortingsrepresentant kan være over. Om Venstre får inn Kjetil Kjenseth er usikkert, i og med at han kom inn som utjevningsmandat.

Senterpartiet kan derimot få inn to på Stortinget. Marit Knutsdatter Strand fra Øystre Slidre synes det er moro at partiet har vind i seilene.

– Målingen er en bekreftelse på at det vi driver med er rett. Folk vil ha mer Sp-politikk. Dette motiverer med til å stå på videre, sier hun.

Har trua

Også Odnes blir enda mer motivert.

– Vi merker når vi er ute blant folk at det er utrolig mange som sier at de skal stemme på Senterpartiet. Folk er lei regjeringens politikk og sentraliseringen, sier Odnes.

Ofte tar politikere målinger med en klype salt, men Senterpartiet har ligget høyt på mange målinger over lengre tid.

– Jeg begynner å tro på at dette kan holde helt inn. Vi gjorde vårt beste valg i 1993, da fikk vi 23,9 prosent. Hvis denne målingen holder helt inn, vil vi oppnå det desidert beste valget noensinne. Det er bare tre uker igjen, sier Odnes.

Artikkeltags