Brenna gjør ordfører-comeback

Comeback: Eivind Brenna.

Comeback: Eivind Brenna.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Eivind Brenna (V) gjør comeback som ordfører i Vestre Slidre. Dette er klart etter at bygdelista, der han er listetoppen, har forhandlet seg fram til en avtale med Senterpartiet. Dette innebærer at sittende ordfører ,Lars Kvissel, gir seg etter en periode. Han trer inn i rollen som leder av fjellstyret. Varaordfører blir Haldor Ødegård (Sp). Bygdelista og Senterpartiet får to representanter hver i formannskapet og fjellstyret.

Brenna har tidligere vært en markant politiker i Valdres, som ordfører i Vestre Slidre i tre perioden, som fylkespolitiker og som tidligere medlem i sentralstyret i Venstre.

– Du ble vel oppfattet som på veg ut av politikken etter forrige kommunevalg?

– Jeg har vurdert hva jeg skal bruke de kommende årene til. Men her i kommunen har valget fått en spennende vending. Bygdelista har forhandlet godt med både Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Når forhandlingene endte med Bygdelista og Senterpartiet, er det fordi vi får til en bred plattform der vi tror vi kan skape langsiktige vekst i kommunen. De viktigste målene våre blir å ha kontroll på økonomien og drive næringsutvikling, sier Brenna.

– Jeg gleder meg, og er veldig klar for å ta fatt igjen, sier Brenna, som også er gjenvalgt som medlem på Fylkestinget.

Bredbånd til alle og nedtrapping av eiendomsskatten er blant punktene i den nye plattformen.

Artikkeltags