Finn Olav Rolijordet fikk hele 533 slengere (personstemmer fra folk som stemte på andre partier) i Gjøvik. Også Torvild Sveen og Hans Olav Lahlum fikk mange slengere.

Klokka 15 publiserte Gjøvik kommune kandidatkåringen og lista over hvem som kommer inn i kommunestyret. Det er til dels store endringer sammenliknet med partienes valglister.

Finn Olav Rolijordet i Rødt får desidert flest slengere, og med 533 slengere rykker han opp til førsteplass på lista til Rødt. Odd Christian Hagen er på andreplass.

Torvild Sveen får også mange slengere. Han får 292 slengere. Det er ingen store endringer på Sp sin liste.

Drama på SV-toppen

På SV sin liste rykket Hans Olav Lahlum nesten fra tredjeplass til førsteplass. Han har fått 150 slengere og endte dermed bare 2,25 stemmer bak Kjetil Bjørklund på første plass.

På Ap sin liste er det flere endringer i toppen. Even Solhaug og Ola Gram Dælen skyver de Diann Wallin og Heidi Vifladt ned to plasser.

Bjørn Iddberg fikk 49 slengere, som er flest på Ap sin liste. Han får også flest personstemmer og er den soleklare toppen i Gjøvik Ap.

Diann Wallin var nominert til andreplass, men som følge av antall slengere rykker både Even Solhaug og Ola Gram Dæhlen forbi. Både Wallin og Heidi Vifladt rykker ned til fjerde- og femteplass.

Det er fire Ap-politikere som har kommet inn i kommunestyret som på forhånd sto lenger ned på lista.

Andreassen rykket opp

Hos Frp er det ingen endringer i toppen, men Øystein Andreassen som har flere perioder bak seg i kommunestyret, og som hadde planer om å tre ut av kommunepolitikken, rykker opp fra 15.plass til femteplass. Han blir dermed vara til kommunestyret.

I Høyre er det to endringer blant topp fem. Svein Håvar Korshavn er trygg på toppen med 62 slengere og 529 personstemmer, men Anne Lise Krokeide går forbi Anne Bjertnæs siden hun får flere slengere. Ungdomskandidaten Orchide Zubor rykker forbi Erlend T. Gjølme med sine 28 slengere.

Sluggeren Bjørn Overn var for øvrig svært nær å komme inn i kommunestyret. Han sto på plass 38, men har som følge av slengere og personstemmer havnet på 10. plass og er dermed første vararepresentant til kommunestyret for Høyre.

I KrF er det ingen store endringer, men det er verdt å legge merke til at toppkandidat Kjetil Weyde har fått 74 slengere. Det er flere enn både Iddberg og Korshavn.

Heller ikke i MDG eller Pensjonistpartiet er det store endringer.