Ved 21.30-tiden i kveld var det liten tvil om hvem som blir Opplands nye fylkesordfører.

Det ser ut som om Arbeiderpartiets Even Aleksander Hagen fra Otta kan se fram mot fire år som fylkesordfører. Da de første valgresultatene kom inn i kveld, fikk Oppland Ap og Hagen 41,6 prosent av stemmene og 16 mandater i fylkestinget. Dette er én i minus fra 2011-valget.

Landets og historiens yngste fylkesordfører er klar på hvem han helst vil samarbeide med i neste periode:

– Vi har samarbeidet med Senterpartiet, SV og Kristelig Folkeparti i fire år nå. Dette samarbeidet vil vi videreføre. Det er absolutt grunnlag for det. Derfor setter vi oss ned allerede i dag, tirsdag, for å snakke sammen. Da kan vi også se på kjøttvekta, sier Even Aleksander Hagen.

Senterpartiet gjør også et svært godt fylkestingsvalg, og øker gruppen fra 5 til 8 representanter. Til sammen har altså de to partiene over 60 prosent av stemmene. Men Ivar Odnes & co har også styrket seg så mye at de kan få flertall for en borgerlig blokk.

Miljøpartiet de Grønne kommer inn i fylkestinget med to – forutsatt at dette blir resultatet når alle stemmene er talt opp. Hagen håper at partiet blir et godt innslag i fylkestinget med økt fokus på miljøsaken. Men han tror ikke på noe samarbeid.