Gå til sidens hovedinnhold

Siste kveld sammen på podiet

Artikkelen er over 6 år gammel

I kveld er kommunestyret i Gjøvik samlet for aller siste gang i denne perioden. Neste torsdag, 15. oktober, skal det nyvalgte kommunestyret konstituere seg, og velge ny ordfører og varaordfører.

Etter at Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Miljøpartiet De Grønne ble enige om en politisk platform onsdag kveld, er det altså klart at det rødgrønne styret fortsetter i Gjøvik. Dog med en annen grønnfarge enn før. Senterpartiet er ute av samarbeidet.

Dermed er det i kveld siste gang Senterpartiets markante varaordfører Torvild Sveen inntar plassen som varaordfører ved siden av Bjørn Iddberg på podiet. Den første timen har de to knapt vekslet blikk, og stemningen vikrer kjølig.

Etter neste møte er det etter hva OA kjenner til Rødts Finn Olav Rolijordet som vil bli å finne i varaordførerens stol.

Den som ønsker å følge dette aller siste møtet direkte, finner Gjøvik kommunes direktesending her (web-tv).

Rådmann Magnus Mathiesen startet møtet med å gjøre opp status for kommunen når de nå skal inn i en ny budsjettprosess. Han rapporterer kort fortalt om blant annet god skatteinngang, llitt for mange, unge sosialhjelpsmottakere, ingen fristbrudd i barnevernet, overbelegg på sykehjemmene og et synkende sykefravær. 

Ordfører Bjørn Iddberg avrundet møtet med en oppsummering av de viktigste sakene denne perioden. Han trakk spesielt fram realiseringen av nye Strandgata, ny skysstasjon, skateanlegget og uteområdet ved kulturhuset, ny Biri ungdomsskole og Lundstein skole, og oppgradert Kallerudhall.

Iddberg spanderte også en takk på sin avtroppende varaordfører.

- Jeg vil takke varaordføreren i denne perioden for den gode hjelpa jeg har fått, for godt poilitisk håndtverk og gode ideer. Det er av stor betydning for en ordfører å  ha en varaordfører man kan være trygg på kan bistå i de mange vanskelige sakene, sa Iddberg.

Alt om maktskiftet:

Kommentarer til denne saken