Gå til sidens hovedinnhold

Etter valget i Nordre Land

Artikkelen er over 6 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I OA 23. september går det tydelig fram hvor skuffet Ap i Nordre Land er etter høstens gedigne nederlag. De falt av tronen så ekkoet vibrerer mellom bergnabbene ennå – et par uker etter at stemmene ble talt opp. Gunnar Løkkebø var også før valget en ivrig meningsytrer i avisa. Den samme Løkkebø karret seg inn på taburetten, men tapte valget!

At Sp fikk et brakvalg skyldes slett ikke førstekandidaten – ikke først og fremst, men at velgerne nå var modne for å vise sin misnøye med Aps mangeårige arroganse og mangel på evne til å følge demokratiske spilleregler. Ap har særlig i siste perioden vist sitt sanne jeg, latt partipisken råde i viktige saker bl.a. ved å presse gjennom innføringen av eiendomsskatt.

Velgerne er generelt sett ikke mer naive enn at de forsto dette. Løkkebø etterlyser hva Asbjørn Sollien egentlig mener med begrepet bygdedyret. Personlig vet jeg godt hva Sollien mener med begrepet «bygdedyret», men det kan Asbjørn redegjøre for selv. Sollien er mer skrivekyndig enn de fleste, han gjør nok rede for seg på sin egen måte.

Jeg ønsker alle nyvalgte lokalpolitikere i Nordre Land – uansett partitilknytning, lykke til med de kommende fire år. Dette gjelder også den kommende ordføreren, den doble skytterkongen, Ola Tore Dokken. Jeg er overbevist at han mestrer den oppgaven like godt som han har evne til å finne blinken på skytebanen. Ola Tore vil komme til å skyte mange innertiere også på den lokalpolitiske arena.

Gammal torping

Kommentarer til denne saken