Gå til sidens hovedinnhold

Valg 2015 Svein Håvar Korshavns personkarakteristikker

Artikkelen er over 6 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyre med Korshavn bør naturligvis markedsføre sin politikk og påpeke at andres er dårlig. Men Høyres ordførerkandidat nøyer seg ikke med det. Han må også ty til nedvurdering av meg personlig som ordfører og karakterisere seg selv som den ideelle person til jobben, nemlig handlekraftig og målrettet og en «som får ting gjort». Han beskriver meg som uten pågangsmot og at nå «trengs et skifte» fordi Arbeiderpartiet har hatt ordføreren så lenge i Gjøvik.

Det hele «topper seg» med negativ karakteristikk av meg i leserinnlegget i går med tittelen «Eidsiva mot stupet med Iddberg i baksetet». For det første poengterer Korshavn at Gjøvik er 5. største eier for å illustrere at vi har mye makt i selskapet. Han unnlater å si at vi bare eier vel 3 prosent i selskapet og at de 4 største eierne er helt dominerende. Jeg vet ikke hva slags innsikt Korshavn har i bedriftsøkonomi, men Gjøviks eiersits kvalifiserer ikke til forseteplass. Det som imidlertid opprører meg som skitten valgkamp er hans karakteristikk av meg i sammenhengen. Han snakker om samrøre mellom AP og Eidsiva og at jeg ikke skulle ha ivaretatt kommunens interesser. Det er direkte fornærmende, også når han i tillegg beskriver meg og andre i bedriftsforsamlingen uten kompetanse og med dårlig dømmekraft. Ja, for dømmekraften og kompetansen har naturligvis Korshavn.

Så trengs det altså skifte i Gjøvik sier Korshavn, ja, skifte for skiftets skyld? Er ikke det relevante spørsmålet om den politikken som har vært ført så langt har vært positiv for Gjøvik og om Arbeiderpartiets program for de neste 4 årene bærer bud om det samme? Det kan jo folk være uenige om. Men da diskuterer en i det minste politikk.

Jeg trodde jeg skulle slippe å karakterisere Korshavn fra min side og har ikke gjort det så langt i valgkampen. Men med den sjølhøytideligheten som denne mannen har vist med sine ulike innlegg og reklameutspill, føler jeg at også jeg må senke meg ned på samme elendige saklighetsnivå for å skape litt balanse.

Vi har et ord for sjølhøytidelighet, å være besserwisser og ufeilbarlig der jeg kommer fra, nemlig «blærete».

Bjørn Iddberg

Ordfører i Gjøvik for Ap

Kommentarer til denne saken