Slik gikk det da ordføreren tok Velgerhjelpen

Artikkelen er over 2 år gammel

Har du ikke bestemt deg for hvilket parti du skal stemme på? Gå inn på oa.no og ta Velgerhjelpen.

DEL

VALG 2017Sluttresultatet var ingen overraskelse da Gjøvik-ordfører Bjørn Iddberg (Ap) testet OAs Velgerhjelpen før årets stortingsvalg.

– Jeg håper jeg ender opp med mitt parti, ellers hadde det jo vært litt flaut, sa Iddberg før han gjøv løs på spørsmålene.

Han endte opp med Arbeiderpartiet. Man kan si at det er en selvfølge når du er ordfører i en kommune der Arbeiderpartiet har hatt makta i over 90 år, men underveis var det tegn på litt usikkerhet hvilket parti ordføreren skulle ende opp med.

TA VELGERHJELPEN DU OGSÅ!

Svar på spørsmålene og fortell oss hvilke saker du brenner for, så avslører vi hvilke partier du er mest og minst enig med.

Nasjonalt og lokalt

Velgerhjelpen 2017 består av totalt 29 spørsmål, både nasjonale og mer lokale spørsmål.

– Hmmm. Dette går jo litt mot Rødt på noen saker ...

Selv om man er en rutinert politiker, kan Velgerhjelpen bidra til noen utfordringer – partiprogram eller ei.

– Er det mulig å gå tilbake hvis man har trykt feil?

OA lot tvilen komme ordføreren til gode. Det er selvfølgelig mulig å gjøre endringer hvis man har valgt «feil» alternativ.

ETTER SKJEMA: Ordfører Bjørn Iddberg (Ap) endte opp med et resultat som er ganske så etter skjema for hans rolle som Arbeiderparti-ordfører.

ETTER SKJEMA: Ordfører Bjørn Iddberg (Ap) endte opp med et resultat som er ganske så etter skjema for hans rolle som Arbeiderparti-ordfører. Foto:

Fulgte flertallet

– Hvordan syns du det gikk?

– Jeg foretrekker nok Jonas Gahr Støre som statsminister ... Se der ja. Jeg endte opp på den siden der vi stort sett samarbeider her i kommunen, med flertall for Arbeiderpartiet. Det passer jo bra når det jo er det partiet jeg representerer. Dette var spennende å være med på, sa Bjørn Iddberg som samtidig har en oppfordring å komme med – uavhengig av hvor man plasserer seg på den politiske skalaen:

– Jeg oppfordrer alle til å ta denne valgomaten, og selvfølgelig supplere med sitt eget skjønn i tillegg til disse spørsmålene, sier Bjørn Iddberg.

Velgerhjelpen finner du på oa.no Det viktigste er uansett at du bruker stemmeretten på valgdagen.

Artikkeltags