Valdrisen leder selskapet som har beskyttet Kjell Inge Røkke - tirsdag startet rettssaken

INVOLVERT: Anders Snortheimsmoen fra Røn i Valdres er involvert i Sikkerhetsledelse, et sikkerhetsselskap som har vært involvert i beskyttelse av Kjell Inge Røkke.

INVOLVERT: Anders Snortheimsmoen fra Røn i Valdres er involvert i Sikkerhetsledelse, et sikkerhetsselskap som har vært involvert i beskyttelse av Kjell Inge Røkke. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den tidligere Beredskapstroppen-lederen Anders Snortheimsmoen (61) fra Valdres og hans selskap Sikkerhetsledelse er sentral i Røkke-rettssaken.

DEL

Jan Erik «Jannik» Iversen (62) nektet for å ha prøvd å presse penger av Kjell Inge Røkke da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett tirsdag.

I dus grønn genser og blå skjorte og tyggende på en tyggegummi sa den tiltalte 62-åringen med høy stemme til det fulltallige pressekorpset : – Ingen tar bilder av meg, ifølge NTB.

Etter noen minutter snudde han seg mot inngangsdøra til rettssalen, pekte og utbrøt: – Og Røkke kommer der!

Snortheimsmoen-ledet selskap

60-årige Røkke har hyret inn noen av landets beste folk til å passe på seg i lengre tid. Blant annet er sikkerhetsselskapet Sikkerhetsledelse, som er ledet av valdrisen Snortheimsmoen, jobbet for å beskytte ham.

– Sikkerhetsledelse har jobbet for Kjell Inge Røkke og familien hans for å bistå med tanke på trusselsaken. Oppdraget handlet om sikkerhetsvurderinger og tiltak med tanke på kundens sikkerhet. Utover det har jeg ingen kommentar før jeg skal vitne i rettssaken, svarer Snortheimsmoen i et intervju med VG før rettssaken satte i gang.

VG kjenner til at Snortheimsmoen, som var leder for Beredskapstroppen under 22. juli-angrepene, ble hyret inn i «ens ærend» for å beskytte Røkke mot truslene fra Jan Erik Iversen.

Snortheimsmoen forteller videre til avisen at Sikkerhetsledelse ble kontaktet av en person i kretsen rundt Røkke.

– Profesjonell gambler

Da dommerfullmektig Ingvild Hachvaag Andersen ville vite hvilket yrke den siktede Iversen hadde i retten mandag, svarte han: – Profesjonell gambler, ifølge NTB.

Iversen er tiltalt for å ha presset Røkke til å betale et tosifret millionbeløp. Han er videre tiltalt for å ha truet med å offentliggjøre ufordelaktige opplysninger om finansmannen. Utpressingen skal ha skjedd mellom november 2017 og januar 2018.

Finansmannen og mangemilliardæren skal ifølge kjøreplanen for den fire dager lange rettssaken vitne klokka 13 tirsdag.

Røkkes sønn Kristian Monsen Røkke er stevnet som vitne på vegne av tiltalte og vil forklare seg på telefon fra USA torsdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken