Gå til sidens hovedinnhold

Valdreskunstner til Drengestua Galleri

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Kristen Stavdahl (født 14. juni 1964) er en norsk musiker og maler. Lørdag 29. februar og en ukes tid framover stiller han ut i Drengestua galleri på Gjøvik gård.

Stavdahl er en autodidakt fra Sør-Aurdal som startet med musikk 15 år gammel etter at han hadde bygd sin egen elgitar. Siden ble han en av ildsjelene bak Jupedalens Pøbb Ensemble. Han har malt siden midten av 80-tallet. I hans bilder og musikk vender han stadig tilbake til de enkle og jordnære menneskene, i kontakt med naturen og med dyrene.

Han er i så måte i tradisjonen til sambygdingen Mikkjel Fønhus. Av hans mer kjente malerier er «Sakkarias etter landevegen», «Markenstider på Fagernes» og «Utta å klave o band». Dette er malerier som handler om nettopp dette samspillet mellom folk og natur. Bygdekremmeren Sakkarias er for øvrig en person han stadig vender tilbake til i sine arbeider.

Stavdahl er mer en skogsmann og jeger enn en tradisjonell kunstner. Dette reflekteres i hans valg av utstillingssteder, som like gjerne er tradisjonelle gallerier slik som Galleri Garthus og mer utradisjonelle steder som Rørosmarten og Villmarksmessa i Oslo. Nå står Gjøvik gård og Drengestua galleri for tur.

Kommentarer til denne saken