Valdresflye ble stengt i åtte timer da fire vogntog fikk trøbbel

Fylkesvei 51 Valdresflye ble stengt klokka 23.39 torsdag kveld, da fire vogntog hadde fått problemer på det vinterlige føret. Først ved 07.30-tiden fredag ble veien åpnet igjen.

DEL

Snø, slaps, vind og kuldegrader. Kjøreforholdene på fylkesveg 51 over Valdresflye var dårlige torsdag kveld og det medførte at totalt fire vogntog fikk problemer og måtte berges. Veien ble stengt sent torsdag, og fredag morgen pågikk bergingen for fullt. Ved 07.30-tiden kom meldingen fra Vegtrafikksentralen om at veien var åpnet for normal ferdsel igjen.

For de lokalkjente, var det mellom Gardli bom og Maurvangen bom at det ble rapportert om vanskelige forhold. Klokka 05.40 var det vekslende snøslaps, snø- og isdekke på bakken og fare for glatte partier. Det var da minus to grader og sørlig vind, ifølge Statens vegvesen.

– Det har pågått i over seks timer. Vi har ikke hatt særlig pågang på telefonen, så min spådom er at biler som har kommet til stedet i løpet av natta har fått slippe forbi selv om veien er stengt, fortalte Marit Aarrestad hos Vegtrafikksentralen til Oppland Arbeiderblad da bergingen av det fjerde og siste vogntoget pågikk ved 06.30-tiden fredag.

Aarrestad fortalte videre at hun ikke kjente til om vogntogene hadde kjørt av veien, men at kjøreforholdene på stedet var vanskelige og at det erfaringsmessig kan være mange kjøretøy med dårlige dekk på denne tida av året.

Artikkeltags