Vinjerock tar ett års pause

Artikkelen er over 8 år gammel

Vinjerock tar ett års pause for å legge til rette framtidens festivalområde.

DEL

Rockefestivalen på Eidsbugarden fikk våren 2008 støtte fra Sparebankstiftelsen til å bygge et parkområde ved Bygdins bredder. Nå må tilskuddet benyttes, men det har vært vanskelig å få gjennomført prosjektet i kombinasjon med en vanlig festivalsommer.

– Vinjerock har med årene blitt såpass stor og krevende at vi må få i stand parkområdet for å skåne den sårbare høyfjellsnaturen fra unødig slitasje. Derfor bestemte vi oss tidlig i høst for at vi skulle gjennomføre dette neste sommer, uansett om resultatet kunne bli ett års opphold, forteller festivalsjef Eirik Høyme Rogn.

Sommersesongen på 1060 meter over havet er kort, med den konsekvens at arrangørene måtte skipe festivalen på et område preget av anleggsarbeid, noe som ville ha ført med seg store logistikkproblemer.

– I tillegg er dette et såpass stort prosjekt at det krever betydelig dugnadsinnsats. Vi kan ikke risikere å ta livet av dugnadsånden, som er grunnlaget for hele festivalen, ved å kjøre for hardt på. Summen av alt dette kunne fort ha blitt en dårlig festivalopplevelse for både arbeidsfolk og publikum, og det vil vi for all del unngå, forklarer festivalsjefen.

Fleksibelt parkområde

Området som skal jobbes med ligger ved vannkanten på Eidsbugarden, og bestod tidligere blant annet av en tennisbane (!). Når parkeringsplassene ble bygd opp for noen tiår siden ble myrjord fra det arealet lagt oppå banen, og i dag består framtidens «Vinjepark» av humpete myrterreng som er preget av mye skrot og sår etter bålbrenning og annen slitasje.

– Dette området er jo ei skikkelig perle. Målsetningen vår er å legge til rette så diskret som mulig, men i en slik grad at det kan benyttes av oss i festivalhelgen, og samtidig være til glede for alle andre som er på Eidsbugarden resten av sommersesongen, forklarer Høyme Rogn. Han sier videre at festivalen nå er i gang med å få utarbeidet tegninger på hvordan området kan bli seende ut.

– Vi har en lang prosess framfor oss i vinter med idémyldringer og søknader, men gleder oss stort til å få dette i stand. Vi kommer også til å invitere med næringsdrivende og representanter for hyttefolket på Eidsbugarden i prosessen, slik at vi kan være trygge på at vi får til et område som alle har glede av.

Jobber med ønskelista

Parallelt med byggearbeidet er festivalstaben allerede i gang med å tenke fram mot festivalen om to år.

– Selv om det blir både vemodig og rart å ikke ha ein festival framfor seg neste sommer har det også sine fordeler. Blant annet har vi dobbelt så lang tid på å jobbe med å få noen av artistene på ønskelista vår til fjells, forteller festivalsjefen med et smil, og røper at prosessen allerede er i gang.

Arrangørene skal elles benytte oppholdsåret til å jobbe med organiseringen av Vinjerock, og ikke minst hente inspirasjon og idéer til den sjette festivalen som skal gå av stabelen 19.-22. juli 2012.

– Uten å love for mye kan jeg nok garantere at vi tradisjonen tro skal greie å hoste opp noen sprell og nyvinninger også denne gangen, slår Høyme Rogn entusiastisk fast.

Kilde: Pressemelding fra Vinjerock

Artikkeltags