Sykehuset har sagt opp leieavtalen

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Sykehuset Innlandet har sagt opp leieavtalen for Valdres fødestogo, ei uke før saken skal behandles i styret. Det forundrer ordføreren i Nord-Aurdal.

DEL

- Det stemmer at vi har fått en skriftlig oppsigelse av leieavtalen mellom Sykehuset Innlandet og kommunen. Avtalen har et års oppsigelsestid. Men det forundrer oss at vi har fått denne allerede nå, før styret har behandlet forslaget om å legge ned fødestua, sier ordfører Helge Halvorsen i Nord-Aurdal.

Ikke husleie

Han mener at dette legger sterke føringer for en sak som fortsatt ikke er behandlet av styret for Sykehuset Innlandet.

Avtalen mellom kommunen og sykehuset er ganske spesiell. Det har stormet rundt Valdres fødestogo før. For å trygge framtida til fødestua på Fagernes, har kommunen fra før gitt Sykehuset Innlandet det ordføreren kaller en husleie på tilnærmet null kroner.

Lovlig?

Halvorsen synes hele situasjonen er svært spesiell, og stiller spørsmål ved om det i det hele tatt er lovlig å si opp en slik avtale før saken er behandlet i styret.

Han tror håpet for fødestua må ligge på det politiske planet. For hans egen kontakt med sykehuset har etterlatt et inntrykk av at det kjøres hardt for å få lagt ned fødetilbudet i Valdres.

Les mer i vår nye e-avis

Artikkeltags