Gull til Valdres i Oste-VM

GULL: Valdresmeieriet er glade og stolte over å utmerkelsen.

GULL: Valdresmeieriet er glade og stolte over å utmerkelsen. Foto:

Valdriser jubler over medaljer i Oste-VM i Bergen.

DEL

– Wooohooo!! Vi er både stolte og glade over å ha blitt tildelt gull i World Cheese Awards for vår Bufar vellagret 12 måneder, og bronse for Helin og Bukono! All ære til våre fantastisk flinke og dyktige medarbeidere på Valdresmeieriet!!

Det skriver Valdresmeieriet på sine Facebook-sider lørdag kveld.

Oste-VM har foregått i Bergen med 3500 deltakere. Også andre lokale oster har falt i smak hos dommerpanelet. Hotelldirektør Olav Lie-Nilsen ved Thorbjørnrud hotell sier til Avisen Hadeland at flere av hotellets oster har sanket edelt metall.

MYE OST: Ost så langt øyet kan se.

MYE OST: Ost så langt øyet kan se. Foto:

Han har med seg fire oster over fjellet. Da Lie-Nilsen var i kontakt med Hadeland lørdag ettermiddag hadde han fått bedømmelsen på to av:

  • Sølv til blåmuggosten Blå ku
  • Super gold til en raclette-ost

– Super gold betyr at du er med i finalen, og dermed er en av de 70 beste ostene i verden. Den henger høyt. Sølv er også en fin anerkjennelse, forklarer Lie-Nilsen.

Ostene lages med melk fra Øvre Kjekshus gård i Gran, og ystes i det nå nedlagte svømmebassenget på hotellet i Jevnaker.

Blant 3500 oster stakk Ostegården i Fana av med førsteprisen for verdens beste ost, melder Bergensavisen.

Artikkeltags