Oljeverdenen igjen på Sanderstølen

GLEDET SEG OVER STOR TRAFIKK:Flyplassjef Per Einar Tveit på Fagernes lufthavn, Leirin fortalte at det var over 35 ekstra flygninger under oljekonferansen på Sanderstølen.

GLEDET SEG OVER STOR TRAFIKK:Flyplassjef Per Einar Tveit på Fagernes lufthavn, Leirin fortalte at det var over 35 ekstra flygninger under oljekonferansen på Sanderstølen.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

For 35. gang inviterte Energy Policy of Norway (Norsk stiftelse for energipolitikk) til konferanse på Sanderstølen.

DEL

- Dette er blitt en av de viktigste oljekonferansene. Hit kommer beslutningstakere fra hele verden, sier Ivar Tangen, generalsekretær for Energy Policy Foundation of Norway, og vert for konferansen.

- Vi har hatt den irakiske oljeministeren Dr. Hussain Al-Shahristani innom. Likeså Andris Piebalgs som er EU kommisjonær for energi. Tidligere kansler Gerhard Schröder i Tyskland har også vært her. Vår egen oljeminister Åslaug Haga og direktør for Statoil Hydro, Helge Lund, er blant de mer prominente norske gjestene, sier Ivar Tangen, som legger til at mange viktige beslutninger blir tatt på konferansen.

160 deltakere

- Det er 160 deltakere på konferansen, og det blir holdt mange møter. Dette er et av de få stedene hvor folk som jobber med energi kan møtes uformelt og diskutere seg fram til løsninger. Her kan de også diskutere uten at pressen er til stede. Dette er en lukket konferanse. Jeg vet at klimakvoter har vært en av mange aktuelle diskusjonstemaer i år, sier Tangen som ikke kan vise til noen konkrete resultater fra årets konferanse ennå.

Sanderstølen høyfjellshotell er blitt valgt som møtested for denne konferansen i 35 år. Sanderstølen ligger slik til at det er lett å ivareta sikkerheten til gjestene. Servicenivået på hotellet er også høyt, og deltakerne får den roen de trenger i en hektisk hverdag.

- Jeg skryter gjerne uhemmet av den gjestfriheten som møter oss her på hotellet og ellers i Valdres. Vi har et utmerket samarbeid med Valdres næringshage og destinasjon Valdres. JVB stiller også opp og gir oss den transporthjelpen som er nødvendig. Jeg tror dette er en av grunnene til at folk kommer år etter år på denne konferan-sen. 60 prosent er utlendinger, og like stor prosent har vært her før, sier Tangen.

Hektisk på Leirin

Når så mange prominente gjester skal besøke Valdres, blir det hektisk på Fagernes lufthavn Leirin. Mange kommer i egne jetfly.

- Det er den desidert mest hektisk uka i året, sier lufthavnssjef Per Einar Tveit.

- I år har vi hatt mer enn 35 ekstra flyginger her, og mange av de private jetflyene er skikkelig flotte, sier Tveit.

Artikkeltags