Nekter å spille for Valdres – kan ende opp på Raufoss

Skifter trøye: Alonso Gonzalez kommer til Raufoss fredag, og kan stille i gult og svart mot Nybergsund allerede søndag.

Skifter trøye: Alonso Gonzalez kommer til Raufoss fredag, og kan stille i gult og svart mot Nybergsund allerede søndag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Spanske Alonso Gonzalez og britiske Aaron Jones kan begge være klare for Raufoss til søndagens kamp mot Nybergsund.

Jones kom til Raufoss i går og skal trene sammen med klubben til og med torsdag. Da vil Raufoss ifølge trener og sportslig leder Espen Haug bestemme seg for om de signerer den 21 år gamle midtstopperen.

– Vi trenger en erstatter for skadde Markus Rolandsen og tror vi har funnet rett mann i Aaron Jones. Han har gått gradene i Sheffield Wednesday, før han dro til New Zealand. Der har han spilt på øverste nivå de tre siste sesongene, forteller trener Haug.

Sammen med Rocky

Hvis briten får kontrakt med Raufoss, blir han i så fall «gjenforent» med Rocky Lekaj.

– Rocky var i Sheffield Wednesday i 2008. Da var også Jones i klubben, selv om har ikke var gamle karen den gang, forteller Espen Haug.

Ifølge de opplysninger Raufoss sitter inne med, er Aaron Jones en stor og sterk midtstopper med et godt pasningsbein. Espen Haug påpeker likevel at Raufoss vil vente til torsdag før de bestemmer seg for eventuelt å hente 21-åringen.

– Det blir i så fall for resten av sesongen. Hvis han viser seg god nok, kan han være klar allerede til søndagens bortekamp mot Nybergsund. Vi håper i hvert fall han er den spilleren vi er ute etter for å erstatte Rolandsen, sier han.

Alonso kommer fredag

Fredag kommer også Alonso Gonzalez til Raufoss. Spanjolen forlot Valdres FK før sommerferien, selv om han fortsatt har kontrakt med valdrisene ut sesongen. Nå er Valdres og Raufoss ifølge Espen Haug langt på vei enige om en overgang.

– Vi har hatt en god dialog med Valdres, og det ser ut som vi blir enige om en avtale der Alonso får gå til Raufoss. Han er en type spiller som jeg tror vil passe godt i klubben; kreativ, ydmyk og hardt arbeidende, sier Espen Haug.

Han presiserer at ingenting foreløpig er i boks når det gjelder spanjolen, men legger ikke skjul på at han håper de blir enige med 24-åringen, som har spilt for klubber som Villareal og Levante før han kom til Valdres.

– Vi håper på en langtidskontrakt med Alonso. Blir vi enige fort, kan også han være klar til kampen mot Nybergsund, sier Espen Haug.

Avventet før sesongen

Raufoss-treneren forteller at klubben har hatt midler til å hente en forsterkning allerede siden før sesongstart.

– Da fant vi ingen som vi følte oss trygge på, og derfor har vi ventet til nå. Men dersom vi nå får både Aaron Jones og Alonso Gonzales, er det ingen tvil om at vi vil være styrket utover høsten, påpeker Espen Haug.

Raufoss startet høstsesongen med seier 3–0 mot Rødde i helga, i en kamp der det tok en time før totningene så ut til å våkne etter sommerferien. Nybergsund på bortebane er aldri enkelt, og Raufoss må være «på nett» fra første spark på ballen dersom de vil hente med poeng hjem fra de dype skoger.

Artikkeltags