Mistet ferga - reddet liv

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Morten Djupdal mistet ferga som gjerningsmannen befant seg på, mens han ventet på neste ferge hørte han mange smell og skjønte at noe var galt.

DEL

- Jeg var for å handle brød da dette skjedde, forteller Morten Djupdal, fylkessekretær og delegasjonsleder for AUF i Oppland.

Mens han ventet på neste ferge hørte han gjentatte smell på øya, da skjønte han at noe ikke stemte. Han oppnådde kontakt på sambandet, men alt han fikk høre var «Vi vet ikke hva som skjer».

Djupdal så over på øya og la merke til rundt 40 personer som kastet seg i vannet og begynte å svømme mot land. Han fikk øye på en båt og bestemte seg for å prøve og hjelpe ungdommene ved å få den ut på vannet. I løpet av en halvtime hadde han ringt politiet og kommet seg i båten. Denne halvtimen ble han vitne til noe av det som skjedde på den andre siden. Han forteller at han må ha hørt minst 100 skudd. I tillegg hadde han kontakt med noen av de andre ungdommene via SMS.

- Jeg bad dem om å holde seg skjult og unngå bruk av mobilen, forteller han.

Han hadde også kontakt med Ingrid Endrerud som gjemte seg i en bergsprekk.

Da Djupdal satt i båten forteller han at han ropte over til personene i vannet for å spørre om de slet. «Ja, vi sliter» lød svaret. Han fikk to personer opp i båten.

- Så fikk jeg øye på en person som begynte å skyte ut i vannet, da følte jeg ikke lenger at det var trygt å være på vannet og returnerte til land, forteller en rystet Djupdal.

En av personene som kom opp i båten fortalte at han blitt forsøkt skutt. Djupdal kjørte begge personene i sikkerhet før han dro for å kjøpe nye klær, han ble helt gjennomvåt i redningsaksjonen.

Han forteller at dagens hendelser har vært helt surrealistisk.

- Plutselig hører du om venninna di som er skutt og er på sykehuset. Det som har hendt i dag må være den mest grusomme handlingen jeg kan tenke meg, sier Djupdal.

I løpet av kvelden har han prøvd å få en oversikt over AUFungdommene fra Oppland. Han vet fortsatt ikke om alle er i god behold.

Da OA var i kontakt med Djupdal var han og flere på vei til Sundvolden i en bil.

Artikkeltags