Gå til sidens hovedinnhold

Ridderrennet fortsatt på opptur

Artikkelen er over 5 år gammel

Den gode oppslutningen om Ridderrennets jubileum i 2013, var ikke et blaff.

Lørdag stilte rundt 410 av 454 påmeldte deltakere til start på Ridderrennets 52 utgave. Dette er rundt 80 flere enn rennet hadde for tre år siden.

Dermed kan det slås fast at oppturen fortsetter for dette unike arrangementet for funksjonshemmede.

Fantastiske forhold

Lørdagens Ridderrenn foregikk i rundt fem minusgrader, totalt vindstille og uten en sky på himmelen.

– Mer storslått enn dette kan det ikke bli, mente regjeringsmedlemmene Siv Jensen og Robert Eriksen, som begge sto i målområdet og delte ut medaljer til alle som fullførte. Ute i løypa gikk kulturminister Thorhild Widvey og helseminister Bent Høie som ledsagere. Det at fire ministre stiller opp for å støtte dette største idrettsarrangementet for funksjonshemmete, tar Ridderrennets administrative leder, Elisabeth Kollerød, som en klar anerkjennelse.

Generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen, fant knapt ordene han trengte for å beskrive værforhold, Beitostølen og Ridderrennet.

– Du må være her for å forstå hvor stort dette er, sa Andersen, etter selv å ha gått 10 kilometer som ledsager for en nybegynner i pigging.

Uvanlig tidlig

At Ridderrennet gikk 14. mars, er uvanlig tidlig. Klok av tidligere års erfaringer fra arrangement seint i april, ble det flyttet fram i år. Det viste seg å være et smart trekk.

– Men vi skal ikke legge oss på et så tidlig tidspunkt som utgangspunkt. Neste år skal Ridderuka arrangeres 3.–10. april. Vi arrangerer normalt Ridderuka fra søndag etter påsken. I år ville dette gitt oss Ridderrennet på 20. april. Det tok vi ikke risken på, sier Kollerød.

Vil vokse blant de yngre

Kollerød sier at det jobbes mye med rekrutteringen til Ridderrennet. Hun anslår at 25-30 prosent av deltakerene på lørdagens Ridderrenn er under 30 år.

– Vi gjør en del grep for å få med oss flere deltakere. Selve Ridderrennet har kapasitet på 500 deltakere. Og vi ser at stadig flere velger å bruke hele Ridderuka på Beitostølen, og det er gleder oss stort, sier hun.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger fra deltakere som sier at de trives svært godt med kombinasjonen av idrett og trening og sosiale arrangement, sier Kollerød.

Ridderrennet og Beitostølen helsesportsenter jobber også sammen for å styrke rekrutteringen til Ridderuka og -rennet. Beitostølen Helsesportsenter har flere tusen klienter hvert år, og i et utvidet samarbeid kan dette føre til at flere av disse velger å bli med på Ridderrennets arrangement seinere.

Under Ridderuka fikk mange deltakere møte hele 15 særforbund som demonstrerte sine aktiviteter.

Ministrene kommer

At helseministeren valgte å gå Ridderrennet som ledsager for andre gang, tar også Kollerød som et godt tegn

– Helseministeren var veldig glad for å være her. Alle fire ministrene sier de vi komme tilbake neste år. Vi hadde et godt møte med dem etter rennet, sier Kollerød.

Kommentarer til denne saken