Gå til sidens hovedinnhold

Stinn brakke på Finn Bjelkes quiz

Artikkelen er over 6 år gammel

Baren på Raddison Blue var full da Finn Bjelke inviterte til popquiz.

Programlederen for det mest hørte programmet på NRK var i godt gammelt slag da han, og hans to døtre Katrine og Kaja, arrangerte popquiz i dansebaren lørdag. De to døtrene er velkjent med popquiz, da de ofte er å høre i det populære programmet.

– Vi er en musikkfamilie. Pappa serverer Beatles, egg og bacon til frokost. Sånn er det hos oss. Jeg er nesten sikker på at Beatles er favorittgruppa hans, gliste Kaja Bjelke, før hun samlet inn svarene på quizen, og sammen med søstera gikk for å rette dem.

15 varierte spørsmål

Det var en uformell stemning i dansebaren. Publikum fikk selv organisere sine egne lag. Noen var store, andre var bare to.

– Jeg tror vi er et av de minste lagene, sa Benedicte Adrian som quizet sammen med samboeren Jann Finsveen fra Raufoss.

– Det første spørsmålet er lett. Alle kjenner gruppa. Om dere ikke kjenner vokalisten på denne sangen, så kan dere møte på mitt kontor på mandag, sa Finn Bjelke i kjent stil da han åpnet quizen med Beatles «Here comes the sun». De fleste visste nok at det var George Harrison som sang det sporet.

Spørsmålene fulgte i rad og rekke. På samme opplegg som i radioprogrammet var det 60-, 70-, 80-, og 90-tallsmusikk og avslutning med det Finn Bjelke kalte tulleårene 2000.

– Jeg fikk være med på underholdningslaget da Magnus Karlsen knuste hele Norge. Jeg er imponert over Karlsen, men det var ganske kjipt å bli knust, smilte han da han spurte om hvem som sang en av sangene han hadde plukket ut. Selvsagt var det sangen «Livet er for kjipt» med med Lars Kilevold.

– Dette er irriterende morsomt, sa skiparet Pål Hagstrøm og Maria Malmberg.

– Vi flytter oss etter snøen og har funnet flotte forhold i Raudalen. At vi får med oss en quiz på kjøpet, er bare moro. Vi hadde bare et par hull, sa Hagstrøm.

Vinnere

Vinnere på quizen ble familielaget Stangeland med Knut Ellingsen som gjest.

– Jeg har vært med i åtte radioprogram. Da er ofte spørsmålene enda vanskeligere, sa lagleder Erik Stangeland etter at laget hadde 15 av 15 rette svar.

Kommentarer til denne saken