Valdrisene elsker Alexander Rybak. Og følelsene er gjensidige.

– Jeg har vært her på Valdres Sommersymfoni siden jeg var ... tja ... 12 år, kanskje? forteller Alexander Rybak, etter å ha trukket et stort publikum til en utendørs konsert i sentrum av Fagernes.

Selv i et hektisk program fant han tid til denne konserten på Fagernes. Rybak fløy inn fra Ukraina dagen før, spilte i Oslo, deretter Fagernes, og dro rett fra Fagernes med Moskva som neste destinasjon.

Pop og dans

Denne gangen har han med seg fire dansere fra Litauen. Han har musikken på PC, og drar gjennom lista av hits siden «Fairytale» gikk som en farsott.

Rybak kan de fleste triks, og han får valdrisene med seg i allsang, klapping, bølgende dans og latter. Han har også med seg den nye låten «Into a Fantasy» fra filmen «How to train your Dragon».

Han drar med seg unge, talentfulle valdriser opp på scenen, og roser danseren Katelin June Haugen for hennes innsats i Norske Talenter.

Spesielt forhold

– Jeg har et spesielt forhold til Valdres. Det er her jeg har holdt de mest allsidige konsertene mine. Det er her jeg har hatt klassiske kurs for barn og ungdom, og satt det sammen til en konsert etterpå. Denne arbeidsformen har jeg brukt på 40 steder i Norge, pluss flere i utlandet, forteller Rybak bak scenen etter konserten.

Så kommer autografjegerne og alle andre som vil hilse. Rybak er på nikk med de fleste. Han skriver, hilser, nikker og lytter.

Dermed sikrer han pangstart for sommersymfonien.