Gå til sidens hovedinnhold

Idrettens hederspris til Ridderrennet

Artikkelen er over 8 år gammel

Ridderrennet på Beitostølen, som er et skirenn for utøvere med syns-, bevegelseshemming eller annet handikap, ble tildelt Idrettsgallaens hederspris. Prisen ble delt ut av kong Harald og idrettspresident Børre Rognlien. Det var avtroppende styreleder Ine Wigernæs og påtroppende styreleder Cato Zahl-Pedersen som mottok prisen.

Kvinnelandslaget i fotball ble årets lag for EM-sølvet i fjor sommer. Stabæk-målvakt Ingrid Hjelmseth, som også spiller på landslaget, fikk gullballen som årets fotballspiller. Årets lagspiller ble ishockeyproffen Mats Zuccarello Aasen.

Årets ildsjel ble dugnadsgjengen ved Knyken skisenter i Orkdal.

Flest priser til Carlsen

Ikke overraskende stakk Magnus Carlsen (23) av med flest priser under Idrettsgallaen. Sjakkmesteren ble årets navn, vant åpen klasse og delte Utøvernes pris med golfesset Suzann Pettersen.

Da Carlsen mottok prisen for årets navn, ble bæringen hyllet med stående applaus i Oslo Spektrum.

– Det har vært en fantastisk kveld. Takk til alle som har stemt på meg. Det setter jeg stor pris på, sa Carlsen da han var oppe på scenen for tredje gang.

– Det er virkelig fantastisk å være her og ha blitt stemt fram av folket. Det hadde jeg drømt om, men jeg hadde ikke trodd det, sa 23-åringen, som fortalte at han ikke hadde forberedt en tredje seierstale.

Delte pris

Carlsen ble verdensmester da han slo tittelforsvarer Viswanathan Anand i november i fjor. Under idrettens festkveld lørdag var han den store profilen. Tidligere har han vunnet en ekstrapris under Idrettsgallaen i 2009.

Overfor NRK avslørte Carlsen og Pettersen at de hadde stemt på hverandre til å vinne Utøvernes pris.

– Vi er begge utøvere av veldig individuelle sporter, så det er morsomt å kunne dele noe som denne prisen. Tusen takk til alle utøverne som har stemt på meg og Suzann. Det er veldig gøy å få den anerkjennelsen av dere. Jeg er sportsidiot selv og følger med på alle dere som har stemt på oss, og er imponert av dere, sa 23-åringen.

Det er idrettsutøverne selv om har stemt fram sin favoritt, og det har vært 250 utøvere som har avgitt stemme.

– Det er fantastisk å stå her sammen med kongen selv. Det står dyp respekt av det Magnus har levert i år, og jeg satt selv og fulgte med da han spilte i India. Det er kult å stå her sammen med deg, og dette er den kuleste prisen, sa Tutta.

Utøvernes pris var ikke den eneste kategorien Pettersen gikk til topps i. Golfproffen ble også kåret til årets kvinnelige utøver etter blant annet majorseieren i Evian-mesterskapet.

Prisdryss for skiskytterne

Magnus Carlsen var ikke blant de nominerte til årets mannlige utøver siden Norges Sjakkforbund ikke er en del av Norges Idrettsforbund. Den prisen fikk skiskytteren Emil Hegle Svendsen for sine fire VM-gull sist sesong.

Skiskytterleiren kunne også glede seg over priser til Tora Berger (årets forbilde), Johannes Thingnes Bø (årets gjennombrudd) og Egil Gjelland (årets trener). Berger og co. går verdenscup i Oberhof denne helgen og var derfor ikke til stede i Spektrum.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken