Gå til sidens hovedinnhold

I går kveld landet sesongens første charterfly på Fagernes

Artikkelen er over 6 år gammel

Sju år gamle Kie Spencer skal prøve skiene for første gang i sitt liv på Beitostølen.

– Jeg er sammen med mamma, pappa og broren min. De har alle stått på ski før. Jeg skal prøve for første gang, smiler Kie mens hun venter på bagasjen.

Sesongens første charterfly med skiturister til Valdres har akkurat landet i 20.30-tiden søndag kveld.

Litt sliten var Kie etter at flyet var over en time forsinket, og det var rimelig turbulent på turen. Men hun så fram til en uke på ski før jul på Beitostølen.

Hvit flyplass

Prosjektleder for «Norway the Home of skiing», Trevor deVilliers var med på sesongens første flytur til Leirin fra England. Han var strålende fornøyd da han så at Leirin var snødekket.

– Det er dette vi har markedsført, og nå ser gjestene våre at vi snakker sant. Dette blir en fantastisk førjulsuke for disse 123 passasjerene som skal være her en uke. Vi skal fly hver uke fram til 8. mars, og de fleste turene er allerede fullbooket. Vi har en stor økning i år, sier deVilliers.

Fruktene av samarbeid

Direktør Atle Hovi smilte som en sol da det første flyet landet. Han er en av dem som har gått nye veier og innledet samarbeid meg skidestinasjonene i Hemsedal og på Geilo.

– Vi har gått nye veier. Vi markedsfører tre destinasjoner sammen, og vi har jobbet mye for å fylle fly med skiturister hit til Leirin. Vi ser nå at målrettet arbeid lønner seg. Nå håper vi at også samferdselsmyndighetene ser gevinstene av dette samarbeidet og legger alt til rette for at vi kan få charterfly inn på Leirin., sier Atle Hovi.

– Vi jobber også opp mot skiturister fra Nederland og Tyskland. Foreløpig kommer de med rutefly til Gardermoen og kommer seg videre med den ordinære flyruta til Leirin. I år venter vi 5500 skiturister hit mot 3000 i fjor. Så det er klart at Leirin betyr mye.

Vertinne

Caroline Hogg i Crystal Ski skal være vertinne for skituristene som skal til Beitostølen i år. Hun skal bo på Beitostølen helt fram til 8. mars.

– Jeg gleder meg. Før har jeg bare kjørt alpint, men jeg har vært en uke på Beitstølen nå og hadde mine første langrennstimer i går. Det var morsomt. Jeg gleder meg til å gå turer i fjellet også. I det første flyet som kom, er det 68 skiturister som skal til Beitostølen. Jeg har ansvaret for at de skal trives, smiler Caroline Hogg.

Festivitas

Passasjerene på det første flyet med skiturister ble møtt av en stor snømann fra Hemsedal, en stor bamse fra Beitostølen, tre syngende jenter, gløgg og kaker.

– Det første flyet må feires ordentlig. Vi gjorde det i fjor også, og passasjerene satte pris på det, sier Atle Hovi.
Med på det første flyet var også seks reiselivsjournalister fra Englands største aviser og skimagasiner.

– Jeg synes det er flott å komme til hjemlandet til mitt største skiidol, Lasse Kjus. Nå skal vi være to dager på Geilo og to dager i Hemsedal før vi avslutter på Beitostølen. Jeg tror det blir mange spaltemeter fra Hallingdal og Valdres nå. Jeg gleder meg til å se vinterlandskapet, sier journalist Arnie Wilson.

Kommentarer til denne saken