Aamodt og Kjus har ikke meldt seg ennå. Men Lasse Arnesen og Bjarne Solbakken er klar for Veteran-NM i alpint.

– Det hadde selvsagt vært stas om Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus kom. De er i høyeste grad velkommen. Så langt er de ikke påmeldt, men vi vet fra tidligere Veteran-NM i alpint at mange melder seg på helt på tampen, sier Alte Hovi i arrangementskomiteen. Fra og med onsdag er deltakerne på plass på Beitostølen for å samle seg til årets begivenhet for veteranene blant norske alpinister.

I denne idretten holder det å ha passert 30 år for å kunne delta. Dermed åpner arrangementet for godt trente og velkjente navn fra norsk alpinsport. Teoretisk sett kunne Aksel Lund Svindal ha deltatt.

Arnesen og Solbakken

– Vi har jo navn som Lasse Arnesen, Heming, og Bjarne Solbakken, Stranda/Heming på startlistene, sier Hovi.

Arnesen er tidligere norgesmester, og har en åttendeplass i utfor fra OL i Albertville i 1992. Bjarne Solbakken oppnådde han femte, sjette og tolvte plass i henholdsvis super-G, storslalåm og utfor i OL i Salt Lake City. Han deltok også i OL 2006 i Torino, og la opp så seint som i 2008.

– Videre har vi en del tidligere gode alpinister her fra vårt område, sier Hovi.

Han er selv en tidligere aktiv alpinist, i likhet med broren Bjørnar. Men begge de to avstår fra å dra på seg startnummer, og jobber i stedet som arrangører. Øystre Slidre idrettslag står som arrangør, og får blant annet god hjelp fra idrettsklassen på Valdres Folkehøgskule.

Starter torsdag

I morgen møtes deltakerne til besiktigelse og prøvekjøring av super-G-løypa i den nyutbygde alpinanlegget i Raudalen ved Beitostølen. Så starter konkurransene med super-G torsdag. Slalåmkonkurransene foregår med to omganger fredag. Lørdag avsluttes mesterskapet med to omganger storslalåm, som er mange veteranalpinisters favorittøvelse.

Arrangementet har en klar mannsdominans. Blant de 126 påmeldte per mandag 12.00, var 15 kvinner.

Godt forberedt

Daglig leder for Raudalen Alpinsenter, Rune Skoglund, er godt forberedt på å ta imot de opptil 200 ventede alpinistene. Det er masse snø i anlegget, og beliggenheten med sola i ryggen gjør at salting og nødtiltak er helt unødvendig.

Raudalen har hatt en fantastisk sesong, med mange alpingrupper som har funnet gode treningsforhold nettopp i dette anlegget.

– Vi venter opp imot 200 deltakere til NM-start i Raudalen. NM alpint for veteraner er som man forstår et ganske stort arrangement, med Norges Skiforbund og hele apparatet involvert, sier Atle Hovi

– Siden aldersgrensen er fra 30 år, så her kommer vi til å få se utøvere med både ferdigheter og høy fart, lover Hovi, som er leder for NM-komiteen.