Han er 75 år gammel, og suser ned super-G-løypa på Beitostølen så snøføyka står.

Harald Arnesen er født i 1938 og eldste deltaker under Veteran-NM i alpint. På knallføre, fartsski og ditto dress kaster han seg uti det på skapt vårføre i Raudalen skisenter.

Arrangementet åpnet torsdag med fartsrenn for rundt 100 alpinveteraner fra hele Norge, og vel så det.

Ikke helt overraskende vant Bjarne Solbakken, som var på fartslandslaget fram til han ga seg som eliteløper i 2008.

– Jeg kjører jo fortsatt på ski, forteller Solbakken beskjedent, som har flyttet fra Ålesund/Stranda og bosatt seg i Oslo. Solbakken er bare midt i tredveårene, men i denne sporten inntreffer veteranalderen ved 30.

Solbakken trivdes svær godt i løypene i Raudalen, og skal være med på slalåm fredag og storslalåm lørdag.

En del tidligere aktive alpinister fra Valdres kastet seg også ut i fartsfesten torsdag. Morten Øygard fra Røn, nå bosatt i Gävle i Sverige, syntes var var moro å kjøre på gamle trakter igjen og møte gamle kompiser.

Kjetil Onstad, opprinnelig fra Fagernes, hadde ikke kjørt porter på 35 år. Men en kamerat lånte ham et par fartsski, og Onstad lot det stå til.

– Raudalen er et flott sted. Vi i Bærum skiklubb kommer til å legge flere treninger hit. Det er et kupert og flott terreng for de unge løperne våre, sier Onstad.

Et NM er et NM. Stemningen etter målgang var spent, og diskusjonen gikk heftig om smurning, morvind og småfeil undervegs. Det blir garantert tema på kveldens afterski på Beitostølen, også.