Gå til sidens hovedinnhold

Flyr tyskere direkte til Fagernes

Artikkelen er over 6 år gammel

De tre store vinterdestinasjonene Beitostølen, Geilo og Hemsedal har inngått en avtale med det tyske reiseselskapet Troll Tours om å fly tyskere direkte til Fagernes lufthavn Leirin.

Troll Tours er en stor reiseaktør i Tyskland som har generert rundt en milliard norske kroner i omsetning i norsk reiseliv.

– 19. juli var representanter fra Troll Tours i Bergen i forbindelse med å ha solgt turer til Norge i 25 år. Hovedsakelig har Troll Tours solgt sommerreiser, men da vi møtte dem i Bergen lanserte vi avtalen der vi satser på charterferier om vinteren, sier administrerende direktør i Beitostølen Resort, Atle Hovi.

Verdifulle gjester

Hver lørdag fra 20. desember til 7. mars står et fly med plass til 150 passasjerer klart for å fly direkte fra Düsseldorf internasjonale lufthavn til Fagernes lufthavn Leirin.

– Dette betyr kolossalt mye for Geilo, Hemsedal og Beitostølen. Gjestene vil bo på destinasjonene i sju døgn, og vil benytte seg av fasiliteter som heiskort, skileie, skiskole, restauranter, butikker og delta på ulike aktiviteter. Disse gjestene er med andre ord veldig verdifulle for oss, sier Hovi.

Flere destinasjoner

Forrige vinter ble det gjort et liknende samarbeid mellom de tre vinterdestinasjonene. Det ble da satt opp et charterfly fra London direkte til Fagernes.

– Dette er den andre charterserien vi får inn. Vi vil fortsette med denne turen hver søndag i samme tidsrom som flyet fra Düsseldorf. Det vil altså ankomme turister både lørdag og søndag, forteller Hovi.

Ikke bli overrasket om det i tillegg dukker opp noen nederlendere på Fagernes i vinter.

– Düsseldorf ligger rett ved grensa mellom Tyskland og Nederland, og derfor har Troll Tours, i samarbeid med en nederlandsk turoperatør, inngått en avtale om å selge turer fra Holland. Det er en stor bonus for oss, sier Hovi.

– Nøkkelen er samarbeid

Med dette samarbeidet får Hovi besøk av europeiske gjester som ellers aldri ville tatt turen.

– Vi hadde aldri klart dette uten Geilo og Hemsedal. Vi kan nå tilby tre attraktive destinasjoner som har mye å by på. Det er også gode nyheter og en hyggelig utvikling for flyplassen, som nå vil få flere gjester. Nøkkelen er samarbeid, sier han.

Kommentarer til denne saken