Flere på rakfisklasset

Ole Berg, Bjørn Nythun og Bård Slette inviterer til revy og dans på Leira under rakfiskfestivalen.

Ole Berg, Bjørn Nythun og Bård Slette inviterer til revy og dans på Leira under rakfiskfestivalen. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Folkehavet på Norsk Rakfiskfestival på Fagernes fører til at flere vil være med på lasset med egne arrangement.

DEL

Ole Berg fra Nedre Berg Gård på Brøttum i Hedmark og Bjørn Nythun i selskapet Jutul AS på Leira går nå sammen om å arrangere revy og dansefest på Leira under rakfiskfestivalen første helga i november. De har alliert seg med Valdres Storsenter, og får bruke parkeringsplassen ved butikksenteret til dette arrangementet.

Nå inviterer de til revy med Bjørn Kleiven fra Lillehammer og Øyvind Roos fra Kongsvinger, begge kjente navn fra revymiljøet. De skal få underholde i den store lavvoen fredag kveld. Lørdag kveld blir det dansefest med variert trekkspillmusikk. Lillebror Vassaasen fører an fra scenen.

Norsk Rakfiskfestival har vokst seg stor. Det er ikke bare på Fagernes at folket samles rundt festbordet. På mange fjellstuer og hotell er det egne arrangement denne helga. Derfor mener arrangørene av revy og rakadans på Leira at det er plass til enda flere og andre typer arrangement. I grove trekk skal Nedre Berg Gård stå for underholdning og servering, mens Jutul skal sørge for at det hele foregår under tak. Bjørn Nythun i Jutul skal for anledningen montere en gigant-lavvo på hele 22 X 30 meter, dobbel så stor som den største de hadde under Vinjerock på Eidsbugarden i august. Jutul AS på Leira produserer lavvoer og fjellutstyr, og har fått en posisjon i de nordiske landene.

Selve revylavvoen kan romme rundt 400 personer. Det blir satt opp bord og stoler til bespisningen, der gjestene kan velge mellom rakfisk eller elghakk. Lørdag ryddes golvet og det blir dans og trekkspill. Tilreisende som trenger overnatting, kan blant annet benytte seg av campingmulighetene på Leira. Der er det plass til mange, og det er strøm, vann og avløp på campingplassen der.

– Vi ønsker å lage en ekte bygdefest. For det er det jeg tror byfolk vil ha også når de er her i Valdres, sier Bjørn Nythun. Han har vært med og laget lavvoer til mange typer arrangement, og det er første gang Marie og Bjørn Nythun selv blir med på selve arrangementet.

– Bjørn Kleiven er en allsidig revyartist som vant kvalifiseringen til NM i revy i 2007. Han åpnet mesterskapet i år. Øyvind Roos er en krumtapp i revymiljøet på Kongsvinger, og han deltok i NM i revy på Høylandet i 2007. Når det gjelder dansen lørdag kveld, er Lillebror Vassaasen mannen som sammen med sitt band har vunnet nordisk mesterskap i torader hele seks ganger. Så enten du bare vil sitte og lytte, eller om du vil danse, så skal du ha mulighet til begge deler, sier Ole Berg.

Artikkeltags