Valdres-gutten Even Sæteren Hippe (19) er med i den foreløpige troppen som er tatt ut til junior-VM på ski i Val di Fiemme.

Norges Skiforbund har foretatt et uttak på 10 løpere, fem jenter og fem gutter. Etter senior-NM på Lillehammer vil troppen sannsynligvis bli utvidet med noen flere navn, men senior-NM vil ikke bli brukt som uttaksrenn alene, og at det er uttaksrennene på Lygna og Sjusjøen som veier tyngst, melder skiforbundet i en pressemelding.

Even Sæteren Hippe har imponert i uttaksrennene på Lygna og Sjusjøen, og det kommer ikke som noen stor overraskelse at den lovende langrennsløperen fra Bagn er blant de uttatte. 19-åringen representerer Lillehammer Skiklubb denne sesongen.

De uttatte løperne er Amalie Håkonsen Ous (Nes Ski), Tiril Udnes Weng (Nes Ski), Lotta Udnes Weng (Nes Ski), Ingeranne Strøm Nakstad (Byaasen Skiklub), Lovise Heimdal (Bardu IL), Vebjørn Turtveit (Voss IL), Johan Hoel (Åsen IL), Petter Reistad (Bærums Verk IF), Even Sæteren Hippe (Lillehammer Skiklubb), Eivind Krane Heimdal (Bardu IL)

Årets Junior-VM arrangeres i Val di Fiemme 27. januar - 3. februar.