De trommer sammen støttekonsert for krigsofre i Ukraina

støttekonsert: Frilansjournalist Geir Norling lager sammen med Mira og Yulianna Bykova og Serhiey Bokuv støttekonsert for krigsofre i Ukraina, Familien Bukovs hjemland.Foto: Ingvar Skattebu

støttekonsert: Frilansjournalist Geir Norling lager sammen med Mira og Yulianna Bykova og Serhiey Bokuv støttekonsert for krigsofre i Ukraina, Familien Bukovs hjemland.Foto: Ingvar Skattebu Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Tirsdag 14. oktober trommes en rekke musikere i Valdres sammen til støttekonsert for krigsofre i Ukraina.

– Vi tenker mye på dem vi kjenner i hjemlandet vårt. Mange har det vondt, mange er skadet, og det er stort behov for medisiner. Det er ikke godt å sitte her i Valdres og vite hva som skjer i Ukraina, forteller ekteparet Yulianna Bykova og Serhiey Bykov. De kom til Norge for fem år siden. Han er ansatt som organist i Etnedal. Hun er fiolinist, men jobber som ekspeditør. Denne tirsdagen tar de med datteren Mira (8) og stiller på scenen i Kulturhuset på Fagernes.

Mange stiller opp

Medarrangør er frilansjournalist Geir Norling. Han tok et liknende initiativ i 2003, etter tsunamien som rammet blant annet Thailand, der hans egen sønn bodde.

– Tanken om en støttekonsert kom gjennom samtaler vi hadde. Så jeg har kontaktet en rekke artister, kommunen og Fagernes Quality Hotel og fått i stand et opplegg som vi håper mange slutter opp om, sier Norling.

Først middag, så konsert

– Tanken er at de som vil kan gå rett fra jobb til en middag på hotellet. Deler av prisen på middagen går til sivilbefolkningen i Ukraina. Konserten starter deretter, og byr på halvannen times underholdning med en mengde dyktige musikere og artister, sier Norling.

På plakaten har han, i tillegg til familien Bukov, Band of the 60's, The Gamasamas, Øystre Slidre sanglag, Svein Erik Sagbråten, Norsk Poesi, Marit Warberg Westheim, Aurora Garstad Rotnes, Ingebjørg Hegge Bratrud, og Synnøve Skattebu og Anna Ueland.

– Ordfører i Øystre Slidre, Kjell Berge Melbybråten stiller opp som medprogramleder. Øystein Hovrud fra kulturskolen tar med seg sine medspillere og sørger for lyd og lys.

Finne en organisasjon

Solidaritetskonserten for Ukraina varer ventelig halvannen time, der hver artist får to-tre låter hver.

– Pengene skal i størst mulig grad gå direkte til sivilbefolkningen. Så vi vil finne en organisasjon som kan sørge for at pengene når fram, med minst mulig byråkrati, men samtidig på en trygg måte, sier SerhieyBykov.

Han oppfordrer samtidig andre ukrainere i Valdres og Oppland om å komme og gi et bridag til sitt eget folk.

Kulturhuset rommer rundt 300 tilskuere. Arrangørene håper på fullt hus denne kvelden.

Artikkeltags