De sikret seg hyttedrømmen på auksjon

FIKK TILSLAGET: Asta, Maria Kristine og Trond Håvard Søreng fikk tilslaget på visningshytta for 780.000 kroner.Foto Geir Norling

FIKK TILSLAGET: Asta, Maria Kristine og Trond Håvard Søreng fikk tilslaget på visningshytta for 780.000 kroner.Foto Geir Norling

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Trond Håvard, Asta og Maria Kristine Søreng kan snart flytte inn i en flunkende ny hytte.

– Nå er vi glade. Vi hadde lyst på denne lille hytta. Den er ikke så stor, men den er større enn den leiligheten vi allerede har på Sanderstølen. Der har vi en leilighet på 19 kvadrat. Denne hytta er på 32 kvadrat og den ligger så fint til. Vi er glade for at vi fikk tilslaget. Smertegrensa vår lå på 850.000 kroner, sa den unge familien fra Skjetten utenfor Lillestrøm.

– Vi har likt oss godt på Sanderstølen. Det er et område med gode aktivitetstilbud hele året. Vi gikk mye på ski i fjor vinter. I sommer har vi vært på mange fisketurer. Vi trenger ikke stor hytte. Denne er akkurat passe for oss, sier Trond Håvard Søreng.

Hytteauksjon

Det var mange skuelystne som møtte opp foran hytta, som hadde en utropspris på én krone. Auksjonarius Kai Lervold fra Festiviteten på Toten fikk raskt budene i været. De som trodde de skulle sikre seg hytta ved å fordoble åpningsbudet til to kroner, smilte godt da de fikk opplyst at det var kommet et forhåndsbud på 100.000 kroner.

– Jeg har aldri auksjonert bort ei hytte i min 35 år lange karriere. Budet på 780.000 kroner er også det høyeste budet jeg noen gang har fått inn i karrieren, sa Kai Lervold.

Suksess med hyttesalg

Frost eiendom, som før har solgt mange av rommene på Sanderstølen høyfjellshotell, etter at de gjorde dem om til små leiligheter, hadde også ideen om å bygge mange små hytter. Interessen for de minste hyttene var ikke slik de hadde forventet, derfor solgte de visningshytta på 32 kvadrat på auksjonen, samtidig som de hadde visning på andre større hytter i området.

– Vi tok feil når vi prøvde å selge den 32 kvadratmeter store hytta for 1,2 millioner kroner. Folk vil ha litt større hytter. Det er ikke så mye dyrere å bygge en litt større hytte. Vi har fått god respons på de større hyttene. Nå i høstferien har vi solgt 20 hytter. Vi har 47 ferdige tomter. Planene våre er på 200 hytter her. Vi bygger hytter for vanlige folk til en rimelig penge. Våre hytter koster fra 1.390.000 til 2.190.000 kroner. Det er koselige hytter fra 61 til 83 kvadratmeter, sier administrerende direktør i Frost eiendom, Svein Riste, som var svært godt fornøyd både med auksjonen og salget.

Artikkeltags