Gå til sidens hovedinnhold

De kan skaffe deg hytte ved Beitostølen til under to millioner

Artikkelen er over 7 år gammel

Hvermannsen kan ikke bli hytteeier på Beitostølen. Fire-fem millioner er vanlig pris for ny hytte i nærheten av turistsenteret. Nå lanserer Beitostølen Resort et nytt hyttekonsept til priser fra 1.990.000 kroner.

– Dermed åpner vi for at en kundegruppe på flere titusener kan ha råd til å ha et eget feriested her, sier direktør i Beitostølen Resort, Atle Hovi.

For denne prisen kan du få en nøkkelferdig hytte i Raudalen, seks kilometer unna. Du får selveiertomt og kort avstand til alpinanlegget.

Steinar Hovis kongstanke

Få måneder før han døde, fortalte Steinar Hovi om sine tanker for Raudalen, alpinområdet i Vang kommune, sørvest for Beitostølen. På noen tiårs sikt så han for seg en alpinlandsby i dette området.

Nå legger selskapet han var styreleder for til sine siste dager, Beitostølen Resort, fram prospektet for Raudalen Resort. I påsken starter salget av de 19 første tomtene med prosjekterte hytter i en relativt sett lav prisklasse.

Nærheten til fjelldestinasjonen Beitostølen er et salgsargment. Ulempen er at tomtene ligger nede i dalbunnen med mindre sol og utsikt hyttefeltene enn rundt Beitostølen.

For folk flest

I samarbeid med Tinde Hytter i Ringebu er det utviklet tre ulike hyttemodeller. Under lokale navn som Slettefjell, Raudalen og Bitihorn finner vi hytter fra 67 til 95 kvadratmeter med prislapp fra 1,99 til 2,5 millioner.

– Her snakker vi om hytter som folk flest har råd til, mener Bjørn B. Jacobsen, som deltar i Raudalen Resort gjennom sitt selskap DestinasjonsKirurgene.

Til sammenlikning koster bare hyttetomta gjerne opp mot to millioner på de mest attraktive stedene rundt Beitostølen.

Alpinområde

Beitostølen Resort kjøpte et tomteareal ved foten av Raudalen Alpin for 10–12 år siden. Nå arealet først tas i bruk nå, henger det sammen med at det er tatt noen beslutninger for alpinområdet. I vinter ble et snøproduksjonsanlegg til nærmere ti millioner kroner tatt i bruk. Mange alpinmiljøer har fått øynene opp for området i vinter, og flere klubber har begynt å trene i anlegget. I vinter ble også Veteran-NM i alpint arrangert i Raudalen.

– Vi kan by på snøforhold fra oktober, og beliggenheten sikrer oss en lang sesong. I år kjører vi til 25. mai, sier Bjørnar Hovi i Beitostølen Resort og Beitostølen Skiheiser.

Kommentarer til denne saken