Karakteristikken av Ola Borten Moe kommer fra Johannes Rindal fra Oppland.

- Ola Borten Moe har opptrådt som en illojal og maktkåt ladejarl som har gjort alt for å svekke partilederens autoritet, sier Johannes Rindal til dagbladet.no.

Vara på Stortinget

Rindal, som er fra Dovre, har vært leder av både Oppland Senterungdom og satt på Oppland fylkesting fra 2007–2011. Han har vært vararepresentant til Stortinget fra Oppland siden 2005, og møtte i siste periode nesten ni måneder for Anne Tingelstad Wøien.

Rindal mener Borten Moe har vært i konstant opposisjon til sin egen partileder siden han ble valgt som nestleder for to og et halvt år siden.

Splitt og hersk

- Liv Signe ville vært en mye bedre leder dersom noen andre enn Ola hadde vært nestleder. Verken før eller etter han ble nestleder har han vært den samlende lagbyggeren som Senterpartiet bør kunne forvente av folk i partiledelsen. Jeg synes han gjennom lang tid har drevet med spill og splitt og hersk, sier Rindal til Dagbladet.

Han mener det beste er dersom begge to takker nei til gjenvalg før landsmøtet neste år.

Støtter Navarsete

Tidligere denne uka stilte tre av Vestopplands fire Sp-ordførere seg bak Navarsete fram til neste Landsmøte i 2015. Bare Kåre Helland tvilte seg fram til å støtte kritikerne av Navarsete som ønsker ekstraordinært årsmøte og nyvalg allerede i år. Kritikken antok nye høyder etter at det ble kjent at NAvarsete hadde ringt direkte til samferdselsministeren for å påvirke trasévalget til nye E16 gjennom Lærdal.

– Jeg synes det er uheldig at Liv Signe Navarsete blandet seg borti den saken. Plasseringen av veien i Lærdal hadde direkte betydning for henne og hennes mann (varaordfører Lars Petter Nesse, red. anm.), så jeg begynner vel kanskje å helle mot at vi bør ha ekstraordinært landsmøte for å få ro, sier Kåre Helland til Oppland Arbeiderblad.

Les også: Sp-ordførere vil ha ekstraordinært årsmøte

I et intervju med Nationen i går, sa Borten Moe imidlertid at han ikke er innstilt på å trekke seg på landsmøtet i 2015.