Gå til sidens hovedinnhold

Anna og Synnøve stjal showet på Dylan-festivalen

Artikkelen er over 6 år gammel

Se video!

Synnøve Skattebu og Anna Ueland fikk strålende applaus av Dylan-menigheten på Beitostølen.

– Egentlig er jeg lei av å høre Maggie's farm, men de to jentene og bandet deres fikk meg til å lytte igjen. De to jentene og bandet deres var strålende, sa Dylan-frelste og medarrangør Steinar Daler, da Synnøve Skattebu og Anna Ueland var ferdige med sitt sett.

En annen av dem som i mange år har vært med å arrangere festivalen, Geir Olsen, var enig.

– Det er sjelden en hører så unge talenter lage sine egne versjoner av vanskelig Dylan-stoff. De var kjempeflinke, sa Geir Olsen.

Anna Ueland og Synnøve Skattebu hadde tatt med seg medelever fra musikklinja på Tranberg videregående skole. De skulle egentlig bare være et oppvarmingsband for hovedartisten Jonas Alaska. Jentene, som begge er fra Øystre Slidre, hadde fått med seg Christian Frazén, Ruben Gilje, Andreas Rukan og Ola Øverby i bandet som tok et noe glissent publikum med storm. De hadde fortjent en fullsatt sal da de sang seks coverlåter, tre av dem fra Bob Dylans rikholdige vise- og rockeskatt.

Dylan-festivalen

Hver høst har Dylan-frelste samlet seg på Beitostølen. Tradisjonen tro var det også i år en egen festival med Dylan-quiz, foredrag, utstillinger, konserter i ulike arenaer og en egen gudstjeneste i Lidar kirke på søndag.

I år var det Jonas Alaska som var hovedattraksjonen. Han har høstet stor anerkjennelse både i inn- og utland siden han slapp sitt debutalbum i 2011, Samme år ble han trippelnominert til Spellemannsprisen. På Beitostølen sang han mest egne sanger, men hentet også tre viser fra Bob Dylan. Sammen med kjæresten Billie Van, også hun en etablert visekunstner, hadde de først en akustisk, og så en avdeling med fullt band.

Jonas Alaska er en spennende artist, men han virket noe uinspirert på Beitostølen. Han var best i den akustiske delen av showet.

Daniel Hehir

Dylan-tolkeren Daniel Hehir steppet inn på kort varsel på begynnelsen av konserten. Som eneste artist var han bare tro mot Bob Dylan. Han sang en rekke av Dylan-klassikerne. Den samme artisten sang også Dylan under gudstjenesten på søndag.

Artistene hadde fortjent et større publikum, for det var noe glissent i benkeradene.

Kommentarer til denne saken