Fredag kveld kan du oppleve Magnar Karlsen i en solokonsert på Kaffka. Karlsen trakterer både tangenter, perkusjon og elektronikk.

Her er det snakk om vakker, improvisert og såkalt ambient musikk, komplettert av abstrakt foto. Du kan sette deg godt bakover og bare ta i mot både lyd og bilde i en sanselig kombinasjon.

«Sketches of Norway» er et verk bestående av et musikkalbum med 7 komposisjoner og 47 fotografier. Presentert som en enhet, eller hver for seg.

Det er basert på inntrykk og opplevelser, relatert til Korona-pandemien. En reise i ulike stemninger og atmosfære. Alle vet jo hvor dramatisk livene våre endret seg, nærmest over natten. Vi har alle blitt godt kjent med begreper som lockdown, karantene, mutasjon og intensiv behandling. For mange av oss også en kulturbransje i krise. Med det vokste det frem en historie som måtte fortelles.

Siden Magnar Karlsens forrige album «Circles» fra 2020, har han fortsatt å arbeide med improvisert musikk. Den første låta som kom, var «New Waterways» i august 2020.

De første bildene ble tatt i januar 2021. Det var kaldt, en meter snø, og naturen presenterte seg fra en sort/hvit side, som gjorde at de vakreste bildene ble tatt i sort/hvit. Flere av bildene ble nærmest maleriske.

Akkurat som i musikken, liker Karlsen å improvisere også med kamera, som med ICM og multi-eksponering. Etter hvert kom sommeren og med fantastiske farger, men også da passer det ofte med sort/hvit foto. Bilder av natur, bymiljø, mennesker både i utendørs og innendørs situasjoner, tok Karlsen i en positiv retning under pandemien.

Resultatet er dette prosjektet. Hver låt og hvert bilde forteller sine egne historier; «Sketches of Norway».