Gå til sidens hovedinnhold

Utstilling i Lena maleklubb

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag 1. april åpnet Lena maleklubb salgsutstillingen «Lys» i Østre Toten folkebibliotek. Det ble en hyggelig åpning med mange fremmøtte, og et av bildene fant umiddelbart sin nye eier.

Innsendt artikkel

Utstillingen omfatter 29 malerier i mange størrelser og med ulike motiver og fargepaletter. Fellesnevneren er representasjonen av lys i maleriene, fra de vareste vårtoner til mer dramatiske lyseffekter. Utstillingen varer til og med 6. april og kan besøkes i bibliotekets åpningstider.

Lena maleklubb ble stiftet i 2017 og har i dag rundt 20 medlemmer. De fleste medlemmene er bosatt i Østre Toten, men det er også noen fra Gjøvik. Maleklubben møtes hver 14. dag på Lena-Valle videregående skole, hvor medlemmene har et hyggelig sosialt samvær, maler sammen og inspirerer hverandre. Det skjer mye læring ved å observere andres arbeider.

Størsteparten av medlemmene maler med akryl, men det er også noen som maler akvarell. Enkelte har en abstrakt uttrykksform, mens andre maler figurativt. De fleste er i stor grad selvlærte, men Lena maleklubb har også arrangert kurs, først med Erik Ottar Hansen og deretter med Bjørnar Aaslund. Kursene har vært en stor inspirasjonskilde for mange av medlemmene, og maleklubben tar sikte på flere kurs i tiden som kommer.

Lena maleklubb har nettopp valgt nytt styre. Avtroppende styre har lagt ned en stor innsats i de to årene som er gått, blant annet i forbindelse med å arrangere utstillinger, rekruttere medlemmer og styrke økonomien i klubben. Det nye styret ser fram til å følge opp dette arbeidet i den neste toårsperioden. Nye medlemmer ønskes fortsatt velkommen i Lena maleklubb, og det er ikke nødvendig å ha store maleferdigheter fra før. Det viktigste er malegleden og fellesskapet.

Kommentarer til denne saken