Sammen med Marianne Beate Kielland og Håvard Gimse inviterer Eldbjørg og Ragnhild Hemsing førstkommende onsdag til en herlig time med klassisk musikk fra FRIKAR-smia i Aurdal i Valdres. Dagen etter legges konserten ut på Youtube og på festivalens hjemmeside.

Trofast og nytt publikum

Hemsingefestivalen har blitt arrangert hvert år i februar, da vinteren og Valdres er på sitt vakreste. På grunn av pandemien er festivalen i år flyttet til 8 – 10. oktober.

Festivalens kunstneriske ledere, Eldbjørg og Ragnhild Hemsing, har i flere måneder kjent på savnet etter publikum og på å få formidle musikk fra scena. Løsningen ble å markere Hemsingfestivalen digitalt, og på den måten både gi et trofast og et nytt publikum en smakebit av hva festivalen ville ha bydd på hvis alt hadde vært som normalt.

Spøk og alvor

– Vi inviterte med oss våre fantastiske musikerkollegaer Marianne Beate Kielland og Håvard Gimse til å spille inn en digital konsert midtvinters i Aurdal. Vi er fire musikere som kjenner hverandre godt, og vi syntes det var veldig hyggelig å kunne gjøre denne konserten sammen, sier Eldbjørg og Ragnhild Hemsing.

Med en digital markering håper de ventetida til oktober føles kortere, både for publikum og dem selv.

– Stemningen under innspillingen var fantastisk, med spøk og alvor og et bredt repertoar. Vi gleder oss til å vise fram resultatet, sier de to som på den digitale gratiskonserten byr på en times program med musikalske perler og et variert møte med norsk musikk, men også Brahms, Dvorak og Schostakovitch. Publikum vil også få høre musikk av Kvandal og Halvorsen i ny drakt med arrangement for hardingfele, sang og klaver.