Det har gått knappe fjorten dager siden det frekke dieseltyveriet ble oppdaget.

– Først prøvde vi å starte knuseverket, men den var tørr. Så prøvde vi å starte gravemaskinen som sto ved siden av, men den var tørr. Så prøvde vi å starte en tippbil, men den var tørr. Dieseltyvene hadde også tømt en annen bil for drivstoff, sier Iver Grini til OA.

Mye diesel

Han anslår at det er snakk om 2500 liter diesel, noe som fort har en verdi på om lag 50.000 kroner. Kort tid etter dieseltyveriet fikk han inn et tips.

– Om at det var en, og vi har navnet, som solgte diesel fra 20-literskanner på Dokka til ti kroner literen. En som hadde bilen full av kanner. Vi ønsker å komme i kontakt med noen som har blitt tilbudt å kjøpe drivstoff av denne, og som er villig til å stå ved det, sier Grini.

Han har derfor lagt 10.000 kroner på bordet i dusør for den som har slike opplysninger om den Grini mener å vite at har forsynt seg grovt fra hans firma.

– Drivstoffet koster mye, men det koster minst like mye å ordne opp etterpå, sier Grini.

Mye arbeid

Han forteller at dieseltyvene har sølt mye når de har holdt på. Det gir ekstrakostnader for hans firma. Jorda som er forurenset må graves opp og leveres på godkjent mottak.

– Det er snakk om mye arbeid, mye plunder og heft og det koster jo en del. Antakelig minst like mye som drivstoffet, men jeg får forhåpentligvis tilbake litt på forsikringa. Samtidig er det verst at ting ikke får stå i fred, sier Grini til OA.

Grini benytter anledningen til å strekke ut en hånd til diesel-tyven:

– Vi vet hvem du er, og hvis du er smart så kommer du oss i forkjøpet. Det går an å finne en minnelig løsning her, sier Grini.

Han forteller at Iver Grini AS så langt har vært skånet for tyveri av denne typen, men han frykter det kommer til å bli mer vanlig med skyhøye drivstoffpriser.

Stjal 160 liter diesel fra gravemaskin