Gå til sidens hovedinnhold

Utdanningsforbundet erklærer klimakrise i Innlandet

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kravet sprer seg om at våre folkevalgte organer erklærer klimakrise, og gjør de endringene som kreves for å halvere utslippene våre på kun elleve år. I både Hedmark og Oppland har mer enn 500 personer per 16. mai skrevet under og krevd at det erklæres klimakrise.

Noen må si ifra når barna og ungdommene våre nå har tatt ansvar ved å demonstrere og streike tidligere i vår.

Det britiske parlament har erklært klimakrise, det samme har flere regioner og byer i UK (https://climateemergency.uk/blog/list-of-councils/).  Lignende erklæringer har kommet fra Sveits, Canada, Irland, Island og i byer og regioner i Tyskland.

Nå må vi også i Utdanningsforbundet Innlandet gjøre vår del og ta ansvar. Det er vår tur til å erklære klimakrise.

Klimaendringene er her nå, og derfor har vi ikke tid eller ressurser til å fortsette som i dag. Noen gjør det de kan for å hindre klimakrisen, mens andre har nok med sitt – felles er at vi alle trenger at det blir lettere å leve miljøvennlig og ta grønnere valg i hverdagen. Vi ber om at de lokale tiltakene som må gjøres, blir gjort nå for å løse krisen vi er inne i.

Klimakrisen må få høyeste prioritet i hele Norge, også i Innlandet, om vi skal unngå en fremtid fylt med sult, tørke, flukt, sykdom, flom, og andre naturkatastrofer.

  1. Utdanningsforbundet Innlandet erklærer klimakrise.
  2. Utdanningsforbundet Innlandet vil at alle kommunene og fylkene regulerer slik at det alltid er lagt til rette for miljøvennlige og grønne valg i hverdagen.
  3. Utdanningsforbundet Innlandet ønsker at alle kommunestyrene og fylkesstyrene sender en oppfordring til Regjeringen og ber Norge erklære klimakrise.
  4. Utdanningsforbundet Innlandet ønsker at alle kommuner og fylkene har klimakrisa som førsteprioritet.

Kommentarer til denne saken