Full og fæl på Fagernes

En beruset mann er arrestert etter at han utagerte på hotellet. Han oppførte seg truende mot ansatte på stedet. Mannen anmeldes for ordensforstyrrelse.

Rykket ut til tørrkoking

En eldre kvinne skulle lage nattmat. Det endte med en tørrkokt kjele, og utrykning for nødetatene. Det er ikke meldt om personskader.

Vold på ungdomsskole

En person ble kjørt til Hamar sykehus for behandling etter en voldsepisode ved Elverum ungdomsskole.

– Flere var involvert i slagsmål ved ungdomsskolen. Når vi kommer fram, er det én person vi anser som fornærmet. Han skal angivelig ha blitt gått løs på av flere personer, opplyser operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt til Østlendingen.

En person er pågrepet og siktet for voldsutøvelse. Han ble kjørt til sentralarresten etter pågripelsen.

Seks fartsbøter

Like før midnatt ble det avholdt fartskontroll langs Stangevegen. Seks sjåfører fikk forenklet forelegg for fartsovertredelse, den høyeste målte hastigheten var 85 km/t i 60-sonen.

Kjørte inn i et tre

En bil med fire personer kjørte inn i et tre langs Sankt Mikaels veg i nærheten av Gåsbu natt til søndag. Politiet fikk melding om hendelsen 00.15. Samtlige involverte ble kjørt til sykehus for sjekk, skadeomfanget er ukjent.

Voldsoffer i Oslo ikke funnet

En mann skal ha blitt utsatt for vold på et utested i Oslo sentrum. Han er ikke funnet, men to personer er pågrepet i saken. Oslo-politiet meldte om saken ved utestedet i Stortingsgata klokka 1.11 i natt.

– To personer er pågrepet i denne saken. Vi har ikke kommet i kontakt med han som ble utsatt for vold, men vi jobber fortsatt med å lokalisere ham, melder operasjonssentralen.

Klimaenighet i natt

Deltakerne på COP27-møtet i Egypt ble i natt enige om en ny klimaavtale. I slutterklæringen fremkommer det blant annet at det oppfordres til raske utslippskutt.

Enigheten ble kjent ved 5-tiden, knapt to timer etter at partene først hadde vedtatt opprettelse av et fond for tap og skade. Dette er en ordning som skal sikre fattige land kompensasjon for tap og skade forårsaket av klimaendringer og som det ikke er mulig å tilpasse seg eller unngå. Et eksempel er havnivåstigningen som truer Maldivene og andre lavtliggende øystater.

Tyrkiske luftangrep i Syria

Tyrkia har gjennomført luftangrep i Aleppo- og Hasaki-provinsene i Syria, blant annet byen Kobani nordvest i Syria. Ifølge den britiskbaserte eksilgruppen SOHR dreier det seg om 25 angrep der minst tolv personer knyttet til kurdisk milits og syriske regjeringsstyrker ble drept.

Tyrkia selv har ikke oppgitt antall angrep eller kommet med tall på drepte, men setter angrepene i sammenheng med forrige helgs bombeangrep i Istanbul. Tyrkia mener PKK sto bak Istanbul-angrepet og at det ble utført på ordre fra Kobani i Syria, der den syriskkurdiske militsen YPG er til stede. YPG utgjør mesteparten av SDF, som Tyrkia anser som en forlengelse av den forbudte PKK.