Gå til sidens hovedinnhold

Pernille Sørensen kåret til årets morsomste - men hvorfor ble ikke Urbane Totninger nominert?

Artikkelen er over 5 år gammel

Komiker Pernille Sørensen stakk av med prisen «Årets morsomste» under utdelingen av Komiprisen 2016 lørdag kveld.

Sørensen var nominert til prisen sammen med Thomas Giertsen, Johan Golden, Henriette Steenstrup, Espen Eckbo og Bård og Vegard Ylvisåker.

Ylvisåker-brødrene stakk derimot av med prisen «Årets humorprogram» for sitt show «I kveld med Ylvis». De to var også begge nominert til prisen «Årets mannlige TV-komiker», men den var det Trond Fausa Aurvåg som vant.

Årets kvinnelige komiker

Ine Jansen i serien «Helt Perfekt» ble årets kvinnelige TV-komiker.

Dag Sørås ble kåret til årets stand-up-komiker, mens Christian Mikkelsen fikk prisen «Årets gjennombrudd».

«Årets humorøyeblikk» gikk til Harald Rønneberg og Truls Svendsen for et innslag under programmet «Oppdrag Norge» på TV 2.

Årets sceneforestilling

Prisen for årets sceneforestilling gikk til «Halve Kongeriket», som ble satt opp på Det Norske Teatret.

Prisen for årets kvinnelige scenekomiker og årets mannlige scenekomiker gikk til henholdsvis Hilde Louise Asbjørnsen og Bjarte Hjelmeland, men skuespiller Brit Elisabeth Haagensli vant hedersprisen.

Bjørn Heiseldal mottok Fagprisen, for å ha en unik evne til å plukke de riktige forestillingene med de riktige aktørene, skriver NRK.

Prisene ble delt ut på Ole Bull Scene i Bergen.

Ingen pris til Urbane Totninger

Men hvorfor ble ikke Urbane Totninger på Kapp nominert til noen av prisene? Norges største sommershow trekker fulle telt år etter år. Likevel høster de svært sparsomt med priser.

- Det er nok lenger fra Oslo til Toten enn fra Toten til Oslo, svarer Paul Håvard Østby, på spørsmål om hva han tror er grunnen til at Urbane Totninger som regel glimrer med sitt fravær når komipriser deles ut.

Ulike premisser

- Juryen ser show på fritiden sin og da er det enklest å få med seg showene nær der man bor. Så det blir ikke vurdering på like premisser. På Oslo-show er gjerne juryen på premieren eller et annet helgeshow, tar seg en pils og får med seg stemningen. Hos oss har et jurymedlem først kjørt et stykke, er gjerne på en roligere onsdagsforestilling alene, og kjører hjem. Resten av juryen ser et middels bra filmopptak. I 2014 hadde vi ikke en gang besøk av jury eller folk som filmet. Når vi spilte Julelatter i Oslo ble Gustav nominert med en gang, tilføyer Østby, som kaller seg en av Norges mest ukjente komikere.

Litt fordommer

- Så det er en klassisk by og land problemstilling. Det er vanskelig å gjøre noe med, og personlig synes jeg det er like greit, sier han med et smil.

- Jeg tror også vi er offer for litt fordommer. Bransjefolk i Oslo forstår ikke helt profesjonaliteten her oppe, konkluderer han.

LES OGSÅ: Urbane Totninger bader i latter og applaus

Kommentarer til denne saken