Gå til sidens hovedinnhold

Urbane Totninger-teltet blir eget stopp langs Ringruta

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor hoppet rundt 500 personer på Ringrutas ekstraavganger til og fra Kapp for å se sommershowet. Det var nok til at tilbudet videreføres, og Urbane-teltet blir eget stopp langs Ringruta i sommer også.

– Det er vel bare taxinæringa som ikke er positive til dette, spøker Paul Håvard Østby.

– Men det er sikkert vanskelig å rekke over alt for dem også, og bussen kan være med på å ta unna overskuddet, legger Ida Marie Ringerud til.

Både de og initiativtakerne i Gjøvikregionen Hadeland Ringerike Reiseliv (GHRR) og Opplandstrafikk ser fram til å for andre gang kunne tilby kollektivtransport fra rett utenfor teltet på Kapp Melkefabrikk, om Gjøvik og til Raufoss.

Les også

Urbane Totninger leter etter flomsikkert spillested

 

Tre ekstra avganger i helgene

Hver fredag og lørdag i perioden hvor Urbane Totninger spiller blir det derfor satt opp henholdsvis én og to ekstra avganger fra utenfor teltet etter forestillingene.

– Vi oppfordrer til sang og god stemning på bussen, sier markedskoordinator Mette Stenersen i GHRR.

Med litt bedre planlegging rundt tilbudet i år håper de å kunne bidra til nok en publikumsrekord for det som med 33.600 besøkende i fjor er Norges største sommershow.

 

– Vi ønsker å bidra til å gjøre dette til en totalpakke, noe som også inkluderer transport – og vi vil gjerne oppfordre flere til å ta bussen, sier Maren Høilund i Opplandstrafikk.

Ringruta vil også gå som normalt, og alle avgangene vil som vanlig stoppe langs Mjøsvegen like ovenfor Melkefabrikken.

Les også

OA-TV møter de urbane totningene i Spania

– To ting som hører til på Toten

Slik Urbane Totninger er blitt synonymt med Toten er også Ringruta en av distriktets merkevarer, og det er nesten bare naturlig at et samarbeid er kommet på plass, mener Stenersen.

– De henger nesten i hop, «Totenrunden» og Urbane Totninger. Begge hører liksom til her, sier hun.

Ringerud forteller at hun flere ganger har møtt folk gående langs veien fra Kapp i retning Gjøvik, og roser Ringruta som tilbud.

– Den er gull verdt. Jeg har til og med arrangert utdrikningslag hvor Ringruta skysset oss rundt i hele distriktet, smiler hun.

Kommentarer til denne saken