Unge Høyre advarer mot leksefri

Ingerid Kristine Berge er fylkesleder i Oppland Høyre

Ingerid Kristine Berge er fylkesleder i Oppland Høyre

Artikkelen er over 2 år gammel

GJØVIK: – Det er ikke leksene som skaper forskjeller mellom elever, mener Unge Høyre.

DEL

Leder i Unge Høyre i Oppland, Ingerid Kristine Berge og kommunestyrerepresentant i Gjøvik Orchide Zubor melder seg på i debatten om leksefri etter skoletid.

Etter et forslag fra Rødt er det nå stemning for en å utrede en prøveordning i Gjøvik.  De unge representanene fra Høyre mener dette ikke er noen god idé.

– Noen hevder lekser fører til sosiale forskjeller. Men er ikke leksene i seg selv som er problemet. Hvis noe ikke fungerer, må vi se på ordningen. Lekser skal være repetisjon, det må lærerne sørge for. Eventuelt må vi se på hva som skjer i klasserommet, og om lærere klarer å følge opp eget opplegg, sier Ingerid Kristine Berge.

Hun og Orchide Zubor mener det er viktig at barn lærer å ta ansvar for egen læring. Men Berge understreker også viktigheten av at barn har fritid også .

– Dersom leksene tar for mye tid, er dette noe vi må se på. Men jeg har ingen oppfatning av at skolene krever at foreldrene tar ansvar for at barn lærer sitt pensum.

Berge er enig i at foreldres utdanningsnivå ikke skal være avgjørende for hva barna lærer.

– Så vil dere gå mot et prøveprosjekt i Gjøvik?

– Jeg er åpen for kunnskap, men har ikke trua på at dette er vegen å gå. Som sagt, det som skjer i klasserommet er det viktigste å bruke tid og ressurser på. Her er det mye som kan gjøres, for eksempel med tilpasset undervisning som gjør de beste elevene enda bedre og som gir mestring for dem som sliter litt mer, sier fylkeslederen i Oppland Unge Høyre.

Artikkeltags