Spanske ungdommer har boltret seg i skateanlegget i Gjøvik. For EUs regning

EU-prosjekt: Svein Kåre Sunde har sørget for at disse norske og spanske ungdommene har blitt kjent med skateanlegget i Gjøvik. foto: john Berget

EU-prosjekt: Svein Kåre Sunde har sørget for at disse norske og spanske ungdommene har blitt kjent med skateanlegget i Gjøvik. foto: john Berget

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

EU bidrar med 450.000 kroner for at ungdom i Vestoppland får møte spansk ungdom på brett.

DEL

Spanske ungdommer fra Murcia-regionen har boltret seg i skateanlegget i Gjøvik sentrum. De er på gjenvisitt etter at 15 unge fra Gjøvik, Toten og Land-kommunene var i Spania i fjor sommer.

– Det er veldig fint i Norge, men det er dyrt her. Jeg har ikke hatt råd til å kjøpe noe ennå. Det er synd, for det er mye tøffe klær i Norge, sier Sara Munera Gomez til OA torsdag.

EU-midler

Svein Kåre Sunde ved ungdomsavdelingen i Gjøvik kommune forteller at de er blitt ganske flinke til å søke om EU-midler. Prosjektet Ungdom i aktivitet har søkt og fått 450.000 kroner fra EU-programmet Erasmus+.

Pengene brukes på ungdom i Vestoppland og spansk ungdom fra Murcia-regionen. Skating har vært sentralt under oppholdene.

– Tre unge fra hver av våre fem kommuner er med på utvekslingen, forteller Sunde.

Ideen

– Hva er ideen?

– Ideen med ungdomsutvekslingen er å forebygge mot uønsket atferd som rasisme og ekstreme holdninger samt få bedre forståelse om kulturelle forskjeller, sier Sunde.

Ungdommene med ledere har bodd på Hovdetun hele uka. Ved siden av skating, har de blitt tatt med rundt i Gjøvik. Torsdag var det landskamp i fotball på Øverby. Fredag var det tur til Hamar og shopping.

Så det er å håpe at Sara finner noe hun liker til en akseptabel pris før spanjolene reiser hjem.

Artikkeltags