HANS CHRISTIAN KJØLSETH" /> HANS CHRISTIAN KJØLSETH" /> Gå til sidens hovedinnhold

Skambankt-ekstase

Artikkelen er over 14 år gammel

Jæren-bandet Skambankt leverte panzer-punk og avrundet en vellykket studentfestival i Gjøvik. Elleville studenter digget det de fikk høre.

Det låt akkurat passe tungt, monumentalt og opprørskt da Skambankt gjestet Studentenes Hus lørdag kveld.

Anført av frontfigur Terje Vinterstø, kjent fra bandet Kaizers Orchestra, ga Skambankt jernet. Det feststemte Gjøvik-publikummet visste å sette pris på innsatsen. Elleville studenter hoppet og danset, og journalisten, som hadde stuet seg ned i et hjørne, ble skvulpet øl på.

Trøkk

Skambankt har det siste året opplevd stor suksess med sin plate "Eliksir". Hele 32.000 utgaver har man solgt av albumet. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Hardtslående gitarriff, forrykende tempo og melodiøse låter er en god oppskrift på suksess. Likevel, bak en vegg av gitarer kan det til tider være vanskelig å høre vokalen skikkelig. Litt synd, mest fordi flere av Skambankts låter har et klart allsangsangspotensiale. Gjøvik-studentene så ikke ut til å la seg affisere nevneverdig av dette. De brølte, sang og ropte med, selv om de ikke alltid visste hva eller på noen måte hang med på Jæren-dialekten...