Guro blant verdens beste

GODT SELSKAP: Guro Kleven Hagen konkurrerte med 139 andre om en av 42 plasser i Menuhin Competition 2010 og vant. ARKIVFOTO

GODT SELSKAP: Guro Kleven Hagen konkurrerte med 139 andre om en av 42 plasser i Menuhin Competition 2010 og vant. ARKIVFOTO

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Guro kleven Hagen har igjen kvalifisert seg til verdens mest presitsjefyllte konkurranse for unge fiolinister.

DEL

15-åringen fra Valdres konkurrerte mot 139 andre unge fiolinister fra 29 nasjoner om en av 42 plasser i Menuhin Competition 2010. Som i 2007 sikret stortaltentet fra Fagernes seg en av plassene i verdens mest prestisjefyllte konkurranse for unge fiolinister. Den gang kvalifiserte tenåringen seg til finalerundene.

Sensasjonelt mange fra Norge

Norge har for øvrig fem kvalifiserte ungdommer til konkurransen denne gang, hvilket regnes som intet mindre enn en sensasjon. Bare USA, Sør-Korea og Kina har flere deltakere.

Menuhin-konkurransen avholdes annethvert år, og når den avvikles i Oslo neste år, er det første gang den blir arrangert utenfor Storbritannia og Frankrike.

To klasser

Det skal konkurreres i to klasser: Junior under 16 år og senior under 22 år. Alle de utvalgte deltakerne skal gjennom flere runder med solospill, kammermusikk, improvisasjon og opptreden med et stort orkester for de som kommer til finalene.

Rutinerte ungdommer

De øvrige norske som er kvalifisert for Menuhin Competition 2010 er Sonokoa Miriam Shimano Welde (13) fra Bergen, Ann Hou Sæter (14) fra Trondheim, Miriam Helms Ålien (17) fra Alta og Christopher Andersen Tun (17) fra Oslo. Alle har lang fartstid ved norske kulturskoler, og samtlige har også deltatt og markert seg i Ungdommens Musikkmesterskap ved flere anledninger.

Artikkeltags