Selv Sokrates klagde over «uregjerlig» ungdom, og titt og ofte får man høre hvor ille dagens unge er. Men alle «grinebiterne» burde ha tatt seg en tur til Maxi på Hamar onsdag og sett alle de kreative unge som stilte opp med sine ideer og produkter for å kapre seg en pris.

Et mylder

Her kunne du myldre blant unge som tilbød deg sine fantastiske produkter og ideer. Jeg fant blant annet en nyutviklet sykkelbag, smykker i et utall varianter, håndklær av mikrofiber, fristende lunsjmat for Nord-Østerdalen, redesignede møbler, hjemmelaget sjokolade, friske postkasser av tre og eksotisk fruktblanding.

Mer enn blåbærsuppe

Var det alt? Nei da, du kunne få med deg skilt av alle typer, grafiske tjenester, fotvarmere, puter og kokebøker fra både Valdres og fra Mora hvor de svenske elevene kunne by på oppskrifter fra «Vasaloppsträkan», mer enn blåbærsuppe. Og om ikke det er nok, kan «Rådebank» hjelpe deg med å bygge gocart, mens «METT» hjelper eldre med daglige innkjøp og «Skiflex» kan friste med nyutviklet stativ for lagring av ski.

Valdres best

En jublende gjeng fra Valdres videregående rasket med seg tre førstepriser. Foruten beste ungdomsbedrift stakk de også av med prisen for beste utstilling samt beste kulturbedrift. En av jentene på laget, Anette Tvenge, ble også kåret til beste selger. Om noen av våre lesere ikke skulle vite hva «Valdreskøst» er for noe, ja så er det mat med tradisjoner fra Valdres.

Men også Towlee fra Hadeland videregående gjorde det bra, som nest beste ungdomsbedrift og best i klassen «regnskap».

Jubileum

Dette er tiende året på rad samarbeidsprosjektet mellom næringsliv og skole resulterer i ei Innlandsmesse. Men fra den spede begynnelse med fire priser har det blitt ei gigantisk messe hvor det vrimler med kreativitet og hvor man nå konkurrerer i 14 ulike klasser.

Alle prisvinnerne finner du på wwww.ue.no.