På denne dagen i fjor var det 2032 trafikkulykker

Dager da mange skal handle, er også dager da det oppstår mange bulker på biler. (Foto: Tryg Forsikring)

Dager da mange skal handle, er også dager da det oppstår mange bulker på biler. (Foto: Tryg Forsikring)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mens Black Friday har etablert seg blant dagene med flest trafikkulykker i Norge, var det torsdagen før som var aller verst i fjor.

DEL

Ifølge Finans Norge øker ulykkesrisikoen når stressede bilister skal til og fra landets kjøpesentre. Det er trolig også sterkt medvirkende årsak til at de andre dagene på ulykkestoppen er i innspurten av julehandelen.

Men at det var nettopp torsdag før Black Friday som var ulykkesdagen over alle i fjor, har også en forklaring som ikke har noe som helt med gode tilbud og shoppingstress å gjøre. Den dagen – 23. november 2017 – var det nemlig snøkaos og hålkeføre. Til sammen var det 2.032 trafikkulykker den dagen, ifølge forsikringsselskapenes organisasjon.

– Over 400 bilister kjørte av veien og flere hundre biler kolliderte med parkerte kjøretøy denne torsdagen. Erstatningene kom opp i vel 47 millioner kroner, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring i en pressemelding.

Han påpeker at mange har dårlig tid og vil rekke mange butikker på den store handledagen. Dermed kjører de «regelrett i skytteltrafikk for å få med seg flest mulig av salgstilbudene».

– Dette bør en ha i bakhodet fredag og heller forsøke å ta det med ro bak rattet, sier han.

Topp tre dager trafikkulykker 2017 (Black Friday var 24. november i fjor):

23. november – 2.032 trafikkulykker
18. desember – 1.994 trafikkulykker
22. desember – 1.993 trafikkulykker

Erstatningsbeløpet for Black Friday i fjor kom på over 30 millioner kroner. Det var flest ulykker mellom kl. 12 til 13, etterfulgt av rushtidene 08-09 og 16-17.

Den verste «bulketimen», påkjørsler på parkerte kjøretøy i lav hastighet, var mellom kl. 14 til 15.

Artikkeltags