Naturskader for 600 millioner kroner i 2018

FLOM: 
De største skadene og høyeste erstatningene kom etter høstflommen i Oppland. Her ser du da Glomma gikk flomstor ved Funnefoss kraftverk på Oppåkermoen i Nes kommune i Akershus. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

FLOM: De største skadene og høyeste erstatningene kom etter høstflommen i Oppland. Her ser du da Glomma gikk flomstor ved Funnefoss kraftverk på Oppåkermoen i Nes kommune i Akershus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det viser tall fra Finans Norge og Norsk Naturskadepool.

DEL

Over halvparten av erstatningene i 2018 kom etter uværet i høst. De største skadene og høyeste erstatningene kom etter høstflommen i Oppland. Deretter følger høststormen «Helene» som særlig rammet Vestlandet og Sørlandet.

I tillegg til naturskadene kommer en rekke vannskader relatert til overflatevann etter kraftige regnbyger, samt skader på biler og båter som ikke er inkludert i disse tallene.

På Vestlandet var det ekstra vått sist høst, og det ble satt nye nedbørsrekorder mange steder.

– Til tross for utfordringer rundt smeltingen av store snømengder i fjellet i fjor, gikk det nokså bra totalt sett. Likevel er det alltid noen som blir hardt rammet av flom og uværsskader, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

I 2017 utbetalte forsikringsselskapene til sammen 874,5 millioner kroner i erstatning etter naturskader.

(©NTB)

Artikkeltags